BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 86-58

Sterke eerste helft effent het pad naar winst!

Spirou Charleroi, dat vorige week zijn center Tumba richting Murcia zag vertrekken, was buiten een bevlieging in het derde kwart, nooit echt in staat om de thuisploeg te bedreigen. Oostende speelde van bij het begin gecontroleerd en defensief sterk en legde hierbij de basis voor de overwinning.

Katic toonde zich meteen baas onder doel. Zijn verdediger Kemp hoorde al snel zijn tweede persoonlijke fout blazen waardoor de 2m22 grote Fusek tussen de lijnen kwam. Met zijn ellenlange armen kon hij heel even storen en een tweetal blocks zetten, maar een hardwerkende Kesteloot samen met een scorende Salumu konden de voorsprong handhaven (17-9). Driepunters van Libert en Richardson milderden tot 19-15, maar een sterk ingevallen Newbill forceerde opnieuw een ruimere voorsprong (36-22). Ook Boukichou slaagde erin om de lange armen van Fusek te ontwijken en na driepunters van Gillet en Mwema stond een comfortabele voorsprong op het scorebord aan de rust.

Ruststand: 46-29

De Spirous kwamen gefocust uit de kleedkamer want met een resem driepunters via Iarochevitch, Marnegrave, Shepherd and Harris probeerden ze zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Salumu in eerste fase gevolgd door Keselj lieten niet begaan (61-45).  Kuridza was heel aanwezig met een blockshot en een steal waaruit Salumu een driepunter lukte. Boukichou dunkte vervolgens over Fusek waarna de spreekwoordelijke veer bij de Carolo’s definitief gebroken was.

Eindstand: 86-58

Statistieken>> 

Back to top