Limburg United - BC Telenet Oostende: 78 - 79

Sterke reactie na de rust!

Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen twee gezichten toonden. In het tweede kwart liet een eerder slap spelend Oostende zich door de Limburgers de les spellen, maar de kustploeg zette dit na de pauze meteen weer recht!

In hun herkenbare stijl ging de thuisploeg trefzeker van start met twee rake driepunters. BCO kon rekenen op een onhoudbare Katic om alles in evenwicht te houden (6-6). De sterkhouder van vorige week, Kesteloot, moest echter vrij snel het veld verlaten met een bloedende gekloofde wenkbrauw.  Djordjevic en Kuridza namen hun team op sleeptouw naar een eerste kleine voorsprong (8-14). Onder impuls van hun center Jansen, kon Limburg terug evenwicht brengen terwijl Mc Clellan aanvallend het heft in handen nam. De Amerikaanse pointguard nette twee driepunters en kreeg steun van Simmons (29-23). Djordjevic en Katic bewogen hemel en aarde om de thuisploeg niet te ver te laten uitlopen ( 37-33) maar de thuisspelers sneden door de Oostendse verdediging als een mes door de boter.

Ruststand: 47-38

Telenet Oostende kwam met de juiste ingesteldheid uit de kleedkamers. Kuridza opende met een driepunter en krachtig onder doel. Mc Clellan reageerde ook met een driepunter maar zag zich meteen gecounterd door Djordjevic en Kesteloot die net hetzelfde deden.  Limburg kreeg niets meer geklaard tegen een nu wel goed functionerende Oostendse verdediging waarna opnieuw Kuridza, ondersteund door Kesteloot, de bezoekers weer aan de leiding bracht (52-57). Limburg probeerde even met een zone-verdediging maar Kesteloot mikte meteen een bom binnen. Enkel Swing kon in extremis nog wat punten sprokkelen en zo voor aansluiting zorgen. Hij kreeg steun van Lasisi en Tuttle waardoor Limburg weer aan de leiding kwam (70-66).  Salumu, Djordjevic en Katic herstelden op hun beurt opnieuw het evenwicht, maar het was Kesteloot die met een driepunter op een goeie twintig seconden van het einde voor 72-75 zorgde. Salumu en Djordjevic hielden beter het hoofd koel dan Swing en Tuttle (75-79) waardoor BCO geen risico’s meer hoefde te nemen in de laatste seconden van de partij en Swing met een onverdedigde driepunter de eindstand kon vastleggen.

Eindstand: 78-79

Walden 0-0, Keselj 0-0, Salumu 6-8, Katic 13-6, Boukichou 0-0, Djordjevic 6-7, Kuridza 6-9, Kesteloot 4-10, Newbill 3-0

Statistieken >> 

Back to top