BC Oostende - Brussels: 80-62

Sterke start effent pad naar winst

Brussels was niettegenstaande zijn geblesseerden Muya en Lichodzijewski, recent toch heel sterk bezig met winst tegen Aalst en Antwerpen. BCO wist dus dat het niets aan het toeval mocht overlaten. Voornaamste feit van de wedstrijd was wel het heroptreden van Jekiri die al meteen liet zien hoe belangrijk hij voor dit Oostende is…

Na een trage start met veel missers aan beide zijden vond Oostende als eerste de juiste kadans. Vooral Fieler was erg productief en met steun van Salumu werd het al snel 15-2.  Ook Kesteloot en Mwema deden hun duit in het zakje en hielpen verder uit te lopen tot 21-5.  Met Jekiri even naar de bank profiteerde Peterson heel even van de plotse ruimte die hij kreeg, maar het waren vooral de driepunters van Loubry en Depuydt die Oostende pijn deden (31-23). Djordjevic en Kesteloot boden nog weerwerk maar aan de rust had Brussels toch een stuk van zijn achterstand goedgemaakt.

Ruststand: 48-29

Ook na de rust gingen de Brusselaars op hun elan verder en vooral de 4 driepunters van Jonas Foerts, die veel te veel ruimte kreeg, deden Oostende pijn (56-51). Gelukkig kreeg Oostende net op tijd zijn goeie ritme weer te pakken. Sterke defense en rebounds van Jekiri en Mwema lieten Djordjevic meermaals toe om de snelle tegenaanval te lanceren (66-56) . Driepunters van Michailovic en diezelfde Djordjevic legden de partij uiteindelijk in zijn definitieve plooi .

Eindstand: 80-62

Statistieken>>

Back to top