Steun fans nu hard nodig (Dusan Djordjevic)

« De derde wedstrijd finale play-offs zondag in eigen Sleuyter Arena tegen Okapi Aalstar wordt bijzonder belangrijk voor beide ploegen. Wie wint neemt een serieuze optie op de titel. Toch is het niet het einde van deze bijzonder spannende series. Komt het eventueel tot een vijfde en beslissende match, dan heeft BC Telenet Oostende terug thuisvoordeel. De steun van onze duizenden in het geel getooide fans kan ècht doorslaggevend zijn », stelt  BC Telenet Oostende ploegkapitein Dusan ‘the general’ Djordjevic.
Veel poespas verkoopt Dusan Djordjevic niet aan de vrijdag met 84-66 verloren tweede match finale play-offs in het kolkende Aalsterse Forum.
« Er valt dan ook niet veel te verklaren waarom wij tijdens het derde kwart alle grip op de wedstrijd verloren. De reden daarvoor is vrij simpel. Collectief nam BC Telenet Oostende verdedigend enkele slechte opties. Ook aanvallend. Dat wreekte zich. Okapi Aalstar profiteerde ervan om een kloofje te slaan en kon het gebeuren verder gewoon controleren. »
Dat Okapi Aalstar zo sterk voor de dag kwam, verwondert ‘the general’ van onze Zaikapitings naar eigen zeggen niet.
« Eerst en vooral beschikt Okapi Aalstar over een stel zeer goede spelers. Voornaamste daarbij is dat zij helemaal niets te verliezen te hebben, maar alles te winnen. Zeker tegen BC Telenet Oostende. Wij moeten daarop reageren. Dit BC Telenet Oostende kan zoveel beter dan wat we vrijdag in de tweede helft op het parket brachten. Aan ons nu om zondag honderd procent ons thuisvoordeel te benutten. Daarbij zal onze Yellow Army een zeer belangrijke rol spelen. Wij hebben de zo luidruchtig mogelijke steun van onze duizenden fans hard nodig! »
Hoe BC Telenet Oostende het zondag (opworp 19 uur) moet aanpakken om Okapi Aalster op 2-1 achterstand te plaatsen, heeft Dusan Djordjevic zo zijn ideetje.
« Wij kunnen ons zeker niet meer veroorloven om slechte beslissingen te nemen. Deze analyse is rap gemaakt. Onze groep is meer dan volwassen genoeg om te beseffen waar het verkeerd ging en hoe we het probleem moeten aanpakken. Wij kunnen het. Verder kijk ik niet. Ik bekijk het nu match per match, wat er ook gebeurt. Zondag is natuurlijk belangrijk, maar nog niet het einde. Zeker is dat het in onze Sleuyter Arena een gans andere wedstrijd wordt dan in het kleine Aalsterse Forum. Not in our house, zoveel is duidelijk! »
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top