Mega Leks - BC Telenet Oostende: 76 - 70

Stilgevallen na de rust…

BC Oostende heeft een kans laten liggen om zijn aantal overwinningen in de BCL competitie op te trekken naar 3 en zodoende aan te sluiten met de middenmoot van de poule.  Een zorgvuldig opgebouwde voorsprong uit de eerste helft ging verloren na de pauze waar het vooral aanvallend stroef liep…

Oostende zocht geduldig naar de uitgespeelde kansen terwijl het jeugdig talent van Mega Leks vooral de individuele acties opzocht. Via Salumu en Katic werd het 13-16 maar individuele flitsen van Jaramaz zorgden even voor 18-17. Walden en Newbill antwoordden beiden met een driepunter en luidden zo een productieve periode in van de kustploeg. Djordjevic deed zijn ploeg draaien en zag Newbill en Boukichou goed afwerken(30-38). Oostende ging door op zijn elan en even later sloot een lange baseball pass van Djordjevic, afgewerkt door Salumu, de eerste helft af.

Ruststand: 25 – 48

Katic zag bij aanvang van de tweede helft al meteen zijn 4e fout gefloten, gevolgd door Kuridza niet zoveel later. Oostende kon verdedigend nog wel een afstoppen, maar aanvallend sputterde het langs alle kanten. De open driepunters gingen allemaal naast en ook onder doel lukte het niet. BCO bleef wel ruim 5 minuten scoreloos. De jonge thuisploeg rook zijn kans en knabbelde stukje bij beetje zijn achterstand weg. Kaba onder doel, Mushidi en Djokovic met driepunters brachten hun team weer op voorsprong (53-50).  In acht minuten in het derde kwart had enkel Gillet een korf veldkorf kunnen meepikken. Toch slaagde Oostende er opnieuw in om voorsprong te nemen. Salumu vond twee keer na elkaar Walden op de boog die als enige Oostendenaar wel zijn driepunters kon netten met een 0-11 versnelling als resultaat (53-61).

De jonge Serviërs lieten zicht echter niet uit hun lood slaan. Zagorac was overal: lay-ups, een driepunter, vrijworpen en aanvallende rebounds. Hij kreeg bovendien steun van Mushidi die zowaar zijn 2e en 3e driepunter lukte (73-68) en hiermee Oostende de doodsteek toediende.

Eindstand: 76-70

Statistieken>>

Back to top