Telenet Oostende - Artland Dragons: 87 - 71

Stipanovic neemt afscheid in stijl

Andrija Stipanovic hield woord en keek niet op een extra inspanning voor zijn laatste wedstrijd in de Oostendse kleuren. Samen met zijn ploegmaats stelde hij dan ook vrij snel de zege veilig.

Al van bij de aanvang van de wedstrijd was Stipanovic samen met Serron de stuwende kracht bij de thuisploeg. De Duitse bezoekers konden via hun sterkhouder Thomas aanvankelijk gelijke tred houden (11-10) maar moesten toch gaandeweg lossen. Niettegenstaande Thompson heel snel met foutenlast naar de kant moest, nam de kustploeg toch verder afstand (21-16).

Stipanovic was omnipresent en ook Petrovic gaf defensieve steun onder de borden. Een eerste echte Oostendse tempoversnelling werd gevoed door twee loepzuivere driepunters van Salumu (29-18). Toch was Oostende nog niet definitief vertrokken want daarvoor maakte het teveel fouten in het tweede kwart. Misverstanden in verdediging werden meteen afgestraft en slordigheden in aanval drukten de puntenproductie (33-30).

Petrovic brak de ban met twee gelukte vrijworpen en Stipanovic dreef de voorsprong verder op tot aan de rust: 39 – 30.

Na de break was het opnieuw het duo Stipanovic – Serron dat de hoofdrol opeiste. Stipanovic werd heerlijk bediend en werkte precies af.  Met twee driepunters van Djordjevic nam Oostende nu definitief afstand van de Artland Dragons (51-36). Ook Thomas nette voor de bezoekers twee driepunters maar kon in zijn eentje niet optornen tegen de collectiviteit van de Oostendenaars waar nu steeds meer spelers in beeld kwamen.

Artland probeerde even met een zoneverdediging maar deze werd na driepunters van Thompson en Petrovic al snel weer opgedoekt (61-44).

Het was via scores van Berggren en vooral Ponitka dat de kloof gemaximaliseerd werd bij 77-52. Stipanovic kreeg zijn applausvervanging en staande ovatie van het thuispubliek terwijl Wilkinson wat ritme kon opdoen en Boukichou ook nog wat minuten mocht meedraaien.

Eindstand: 87-71

Berggren 2-6, Serron 5-5, Stipanovic 12-8, Thompson 0-7, Marnegrave 2-0, Petrovic 2-3, Wilkinson 0-5, Gillet 0-2, Salumu 6-0, Ponitka 6-6, Boukichou 0-0, Djordjevic 4-6

Back to top