„Belangrijke rol voor de supporters” (Etienne Dermaut)

BC Telenet Oostende kan maandag in eigen Sleuyter Arena zijn derde titel van landskampioen op rij behalen. Ook al weet je nooit in sport… “Hoed af voor Okapi Aalstar voor wat zij de voorbije drie weken presteerden”, kijkt 30-voudig Belgian Lion en ex-assistent-coach van BCO Etienne Dermaut vooruit op deze onvervalste Super Monday.
Voor Etienne Dermaut kan het thuisvoordeel van doorslaggevend belang zijn. Daar moeten de duizenden  supporters van de Zaikapitings alvast voor zorgen. Zondagmorgen om 10 uur bij het openen van de kassa stonden ze reeds met honderden aan te schuiven aan de Sleuyter Arena!
„Het is moeilijk te beschrijven hoe je je als speler voelt om in eigen nokvolle zaal door je supporters zowat letterlijk naar voor te worden geschreeuwd en gezongen. Het geeft je een enorme boost van zelfvertrouwen. Een gegeven waarvan Okapi Aalstar in zijn kleine Forum ook maximaal profiteerde. Zij putten daaruit zodanig veel energie en adrenaline dat ze regelmatig boven hun normale mogelijkheden uitgroeiden. Dat zal ook zo zijn voor BC Telenet Oostende dat maandag op een tot de laatste seat massaal in het geel uitgedoste supporters kan rekenen. Het kan niet genoeg worden onderstreept hoe belangrijk de rol van de supporters kan zijn voor het eindresultaat van hun ploeg.”
Zoveel is voor Oostendse basketcoryfee Etienne Dermaut dus duidelijk. Hij verwacht veel van onze Yellow Army.
Dat de ganse spelersgroep van coach Gjergja klaar is voor die beslissende vijfde wedstrijd van de play-offs tegen Okapi Aalstar is al evenzeer een zekerheid.
„Veel zal afhangen van het wedstrijdbegin. BC Telenet Oostende moet zorgen direct in de match te komen en indien mogelijk een kloof(je) te slaan. Het wordt immers een mentale en fysieke veldslag. Wij mogen de tegenstrever geen vertrouwen geven. De rebound zowel aanvallend als verdedigend domineren, en daarbij Tofi of Young buiten spel zetten, wordt evenzeer één van de sleutels van de wedstrijd. BC Telenet Oostende moet Okapi Aalstar naar een half-court game kunnen dwingen. Hun spel is immers op individuele acties van Ravio, Butler en andere Cummard gestoeld.”
Etienne Dermaut rekent bij dit alles vooral op het zo gereputeerde ploegspel van de Zaikapitings.
„Het ganse seizoen reeds bewees BC Telenet Oostende op 12 volwaardige spelers te kunnen bogen die voor elkaar door het vuur gaan.”
Bij BC Telenet Oostende, waarvan Jean Salamu, Quentin Serron en Mateusz Ponitka zich zaterdag na afloop van de match in Aalst samen met Raivio, Van Langenhove en Dreesen aan een dopingtest moesten onderwerpen,  is iedereen, met uitzondering van de onfortuinlijke Brent Wright en Gregory Echenique – die heel hard worden gemist – volgens clubdokter Luc Parmentier topfit voor deze laatste opdracht van het seizoen. Ook Jared Berggren bij wie een  zaterdag in Aalst opgelopen open elleboogwonde, die met twee nietjes diende te worden gehecht, niet zal beletten zich volop te geven.
Supporters van de Zaikapitings, laat jullie horen en bewijs dat onze Yellow Army zijn gelijke niet heeft. We are BCO! Not in our house!!
Go Oostende, Go! Defense!!!
 Tickets
Zondag 8 juni, 10 uur, honderden staan reeds aan te schuiven voor een finaleticket
Back to top