«Supporters massaal nodig!» (Johan Vande Lanotte)

« Hopelijk loopt de Sleuyter Arena woensdagavond nokvol voor de eerste wedstrijd halve finale play-offs tegen Limburg United. BC Telenet Oostende heeft zijn massale supporterssteun nu meer dan ooit nodig. Tegen Limburg United wordt het een bikkelharde strijd om de finale te halen. Onze spelers zijn er alvast mentaal en fysiek klaar voor. Maar het wordt niet gemakkelijk», kijkt de beste basketkennende burgemeester van het land, Johan Vande Lanotte vooruit naar de clash.

Johan Vande Lanotte windt er geen doekjes om. Voor hem ligt het soort basketbal dat Limburg Unites hanteert, gestoeld op snelle transities, individuele acties en al even snelle doelpogingen vanachter de 3-puntenboog, de meer gestructureerde en organisatorische spelstijl van BC Telenet Oostende niet zo goed.
« Ik vergelijk de speelwijze van Limburg United graag met dat van het Franse Chalon dat ons uit de FIBA Europe Cup wipte. Meer dan ooit zal BC Telenet Oostende het van zijn collectief en de ervaring moeten hebben. Wij hebben er de kwaliteitsspelers voor om dit Limburg United ondanks alles toch uit de finale te houden. »
Van een finale ‘avant la lettre’ wilt Johan Vande Lanotte absoluut niet horen.« Dat zou oneer aandoen aan die andere halve finalisten Brussels en Aalstar. Uitgerekend samen met Limburg United de twee enige ploegen die BC Telenet Oostende dit seizoen in het zand lieten bijten. Het is dus helemaal geen toeval dat ook zij in de running blijven voor een finaleplaats. Tegen Limburg United staat de teller na de reguliere competitie op 2-2. Elk van de ploegen won daarbij éénmaal on the road. De andere wedstrijden waren rasechte thrillers. Wat ik ook van de woensdagavond match verwacht. »
Ligt de sterkte van Limburg United volgens Johan Vande Lanotte in hun snel spel en de vele driepunters, dan beschikken zij net als BC Telenet Oostende over een diepe bank. Wat in een reeks van elkaar om de 48 uur opvolgende matchen, een troef betekent. De relatieve zwakte van Limburg United ligt volgens de Oostendse burgemeester-basketkenner dan weer in hun gemis aan ervaring op topniveau en het soms te overhaast willen spelen.
«Hier zal vooral onze jarenlange ervaring op Europees niveau volgens mij doorslaggevend zijn. Bij Limburg United is dit voor de meeste spelers het hoogtepunt van hun carrière. Bij BC Telenet Oostende wordt het de zoveelste wedstrijd op topniveau. Hun begrijpelijk dipje na de Europese uitschakeling en de korte decompressie eens de pole positie verzekerd was, is verleden tijd, wat ze in het derde quarter kwartfinale op Liège Basket met hun 0-25 tussenrun bewezen! »
Aan zijn eerste kampioenenviering van BC Telenet Oostende als burgemeester zegt Johan Vande Lanotte nog niet te willen denken. Onze Yellow Army gelooft wel in een vijfde opeenvolgende titel wat ze in het geel uitgedost en luidruchtig hun Zaikapitings aanmoedigend zullen onderstrepen.

Back to top