Preview BC Telenet Oostende - Basic-Fit Brussels

Supporters van goudwaarde (Ryan Thompson)

Ryan Thompson is formeel: „Voor BC Telenet Oostende is het zaterdag in eigen Sleuyter Arena niet zomaar een verplicht nummertje tegen het onderaan de rangschikking bengelend Basic-Fit Brussels. Wij zijn het onszelf en onze supporters verplicht ook die wedstrijd totaal geconcentreerd te blijven. Winnen betekent immers dat BC Telenet Oostende zich naast Spirou Charleroi op de eerste plaats van de Ethias League hijst.”

Vermoeid na de lastige on the road Eurocup match bij Cibona Zagreb, waar BC Telenet Oostende zich na een hardbevochten 82-85 zege op schitterende manier van minstens de tweede plaats in Groep A verzekerde, kijkt topschutter bij de Zaikapitings Ryan Thompson toch reeds reikhalzend uit naar de volgende opdracht. „Zo’n urenlange Europese verplaatsing met afwisselend bus- en vliegtuigreizen kruipt natuurlijk in onze kleren. Het was 21 uur voor wij donderdagavond terug in Oostende waren. Juist daarom is het zo belangrijk dat BC Telenet Oostende over een ruime, getalenteerde, kern beschikt. Dat onze coach Dario Gjergja iedere speler uit die kern telkens heel wat speelminuten geeft, is leuk voor ieder van ons en belangrijk voor het team. Dat wordt iedere wedstrijd weer bewezen. Met dit BC Telenet Oostende heeft niemand gedaan voor het laatste fluitsignaal. Tegen Basic-Fit Bruissels zal het zaterdagavond niet anders zijn.”

Bij de hoofdstedelingen ziet Ryan Thompson het gevaar vooral van hun big man Brandon Ubel en van guard Domien Loubry komen. „Ik herinner me beide spelers van de met 68-86 gewonnen heenmatch. Zij zullen ook nu denkelijk hun huid duur verkopen”.

Heerst bij de spelersgroep van BC Telenet Oostende dit seizoen een ware ‘not in our house’ mentaliteit, dan is de naar eigen zeggen „eindelijk van alle sinusproblemen verloste” Ryan Thompson ook vol lof over de volgens hem positieve evolutie vanwege de Oostendse supporters. „Ik was vorig seizoen bij Aalst wel één en ander gewoon van supportersgekte. Maar hoe onze BC Telenet Oostende fans bij iedere wedstrijd beter en beter worden, is voor ons een opsteker van formaat. Zoals ze ons tijdens de laatste thuismatch tegen de Antwerp Giants naar de zege hielpen zingen en roepen is voor alle spelers van goudwaarde. Hoe luider ze supporteren, hoe liever wij het hebben.”

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top