Telenet Oostende - Leuven Bears: 93-79

Taai Leuven brengt Telenet Oostende nooit in de problemen

Een door blessures verzwakt Leuven toonde zich de ganse wedstrijd een taaie tegenstander. Fouten en bij momenten gebrek aan concentratie van de thuisploeg werd meteen afgestraft. Coach Gjergja roteerde wel met zijn volledige kern van 12 spelers met het oog op de moeilijke wedstrijden die er staan aan te komen.

De thuisploeg nam nochtans een stevige start met heelwat efficiëntie in aanval. Defensief waren er al snel wat misverstandjes die door de bezoekers meteen werden afgestraft. Vooral Murati was precies met zijn afwerking en was zodoende de stuwende kracht van zijn team (11-11). Boukichou bleek goed aanspeelbaar onder de Leuvense korf en ook Salumu mikte twee driepunters binnen. Toch bleef de kloof beperkt omdat Murati nu ook steun kreeg van Hollins (25-20).

Een derde driepunter van Salumu en een zeer dominante Katic leidden uiteindelijk dan toch naar een eerste tienpuntenkloof. Wanneer Gillet vervolgens zijn eerste bom binnenmikte, leek een grotere kloof in de maak, maar dat was buiten Murati en Keita gerekend.

Ruststand: 54-41

Na de pauze kon de thuisploeg zijn verdediging toch enkele minuten hermetisch gesloten houden en aanvallend uitlopen tot 59-41. De twintigpuntenkloof leek heel even binnen bereik, ware het niet dat Oostende tot 3 keer toe balverlies leed en via Avilla en Hollins afgestraft werd (59-48). Marnegrave verdeelde goed en met driepunters van Serron werd een nieuwe poging gedaan (72-53) maar opnieuw was er een uiterst precieze Murati die belette dat de kloof groter werd.

Serron was in dat laatste kwart heel trefzeker met twee opeenvolgende driepunters en ook Buza toonde zich. Toch bleef de kloof onder de twintig punten hangen omdat Leuven nooit opgaf en in Hollins en Muratie twee heel precieze afwerkers vond (83-66).  De wedstrijd kabbelde zodoende verder naar zijn einde waarin Oostende probleemloos aan het langste eind trok.

Serron 2-10, Hemeleers 0-0, Marelja 4-3, Buza 5-6, Marnegrave 1-2 (13 assists!), Gillet 5-7, Salumu 11-2, Katic 10-5, Boukichou 6-0, Djordjevic 2-4, Archie 0-0, Gibson 8-0.

Dominique Archie blesseerde zich vroeg in de wedstrijd aan zijn schouder en kwam niet meer in actie.

Voor uitgebreide statistieken: Klik hier >>

Back to top