BC Oostende - Limburg United: 78-72

Taaie Limburgers komen nog sterk opzetten, maar zege nooit in gevaar

NA een moeilijke start nam BCO resoluut de leiding in de partij. Naar het einde van het derde kwart bedroeg de voorsprong zelfs 20 punten. In het laatste kwart kwamen de Limburgers nog sterk terug, maar de zege voor BCO kwam nooit in gevaar.

De Limburgse grote jongens Heath en Desiron toonden zich heel trefzeker van achter de driepuntlijn. Ze mikten beiden twee loepzuivere driepunters binnen en zetten BCO meteen onder druk (11-16). Fieler reageerde eveneens met twee driepunters en luidde samen met Salumu en Mwema een sterk tweede kwart in (30-25). Myers toonde zich opnieuw onverzettelijk onder de borden en Mihailovic speelde vrij trefzeker. Salumu legde met een sterke drive op slag van rust de tienpuntenkloof vast.

Ruststand; 42-32

Na de rust opende Desiron meteen opnieuw met een driepunter maar Mihailovic en Lasisi in fastbreak konden de voorsprong toch uitdiepen (54-41).  Mwema beheerste de rebound samen met Jekiri en via een driepunter zette Salumu de twintiger verschil op het bord (69-49).  Psychologisch werkte deze voorsprong echter omgekeerd want de Oostendenaars lieten de teugels wat vieren, met concentratieverlies tot gevolg en dito balverliezen.  Heath speelde nu zijn lengte uit onder doel en Unruch vond de juiste afstand van achter de boog (75-69). Dichter kwamen de bezoekers niet meer.

Eindstand: 78-72

Statistieken>>

Back to top