Teamspirit is sleutelwoord

BC Telenet Oostende mag dan wel met opgeheven hoofd het Europese toneel hebben verlaten, de bij Chalon (F) gemiste kans op de finale FIBA Europe Cup blijft een moeilijk te verteren brok. Hoogtijd om zich zaterdag in de MonsArena te herpakken tegen de Renards. Ook al geen gemakkelijke opdracht. Vorige week stuurden Bosco & C° immers na een 98-76 zege Spirou Charleroi met het schaamrood op de wangen naar huis terug!
Zesde confrontatie tussen de Zaikapitings en de Renards dit seizoen als opener van de vierde fase reguliere EuroMillions League. Vijf keer, waarbij de back-to-back 1/4 finale BpostCup, won BC Telenet Oostende vlotjes. Maar niemand bij BC Telenet Oostende is de pijnlijke 66-79 nederlaag op de openingsspeeldag tegen het toen nog door Yves Defraigne gedirigeerde Belfius Mons-Hainaut vergeten. Uitgerekend de enige ploeg die BC Telenet Oostende dit seizoen in de EuroMillions League in eigen VersluysIDôme een hak wist te zetten.
Maar sindsdien vloeide heel wat water in de Noordzee! BC Telenet Oostende etaleert zich week na week opnieuw als de kanshebber om zichzelf als landskampioen op te volgen. Dit terwijl Belfius Mons-Hainaut met soms erg wisselend succes moet harken om zijn 8ste plaats, en bijhorende stek in de play-offs, te verzekeren.
Afwachten hoe BC Telenet Oostende de zware halve finale FIBA Europe Cup, met bijhorende verplaatsing, heeft verteerd. Fysisch en zeker ook mentaal.
Gelukkig doorzwommen onze Zaikapitings reeds eerder woelige watertjes. Om telkens het hoofd koel te houden en de volgende opdrachten tot een goed einde te brengen. Dit alles met één woord te definiëren: teamspirit! In blok verdedigen, onze bekende aanvallende kwaliteiten optimaal benutten.
En onze gastheren? Zij rekenen natuurlijk op de impulsen van hun schutters Cage, Demps III, Olah, Mann Jr naast de verbetenheid van kuitenbijter Lionel Bosco.
Refs met dienst zijn de hh. Samir Krehic, Geert Jacobs en Ludo Sempels.
Go Oostende, go! Defense!!
Back to top