Limburg United - BC Oostende: 62-83

Teamwork!

Zonder Djordjevic en Mihailovic er toch in slagen om 21 assists bij elkaar te spelen, wil zeggen dat er in Limburg een team op het veld stond. Schwartz en Lasisi hebben het ontbreken van de titularissen uitstekend opvangen. Vertrekkende vanuit een goed georganiseerde verdediging bouwde BCO zijn voorsprong op.,

Aanvankelijk kon Limburg vanuit een geduldige opbouw de beste start nemen via driepunters van Mukubu en Rahon. Zoals zo dikwijls was het Salumu die  samen met Jekiri en Fieler voor evenwicht zorgde (9-9) maar een sterke Desiron bracht zijn team toch weer aan de leiding (17-12). Lasisi zette met een driepunter de achtervolging in, maar het waren Kuriza, Mwema en zeker ook Buza die heel sterk van de bank kwamen en vanuit een strakkere verdediging toch traag maar zeker afstand namen van de thuisploeg.

Ruststand: 33-42

In het derde kwart gaf BCO een aantal aanvallende rebounds weg en kon Limburg via acties van Relleford en Mukubu heel even dreigen (41-49). Na een time-out van coach Gjergja speelde Oostende als een echte geoliede machine. Fieler deelde assists uit aan Mwema en Salumu, terwijl deze laatste een driepunter aanbood aan Fieler en schwartz hetzelfde deed voor Mwema (42-59). De kloof was definitief geslagen en in het 4e kwart kwam het er dus enkel op neer om de wedstrijd te controleren en uit te spelen.  Schwartz verdeelde goed en Kuridza plukte maar liefst 4 aanvallende rebounds waardoor de bal langer in Oostendse handen bleef.  Het was via een assists van Lambrecht voor Buysse dat de eindscore werd vastgelegd.

Eindstand: 61-81

Statistieken>>

Back to top