Preview BC Telenet Oostende - Fox Town Cantu

Tegen Cantù minstens supporter #1 (Brent Wright)

Brent Wright is back  in town‚ alive and kicking’! Na drie maanden nagelbijtend revalideren van een eind augustus na amper drie weken training opgelopen rugkwetsuur begint het basketseizoen volgens BC Telenet Oostende’s‚ kampioenenmaker’ pas vandaag. Of hij er woensdagavond bij de voor de Zaikapitings zo belangrijke Eurocup match tegen de ongeslagen leider Acqua Vitasnella Cantù (It) reeds zal bijlopen, valt echter nog af te wachten. „Ik ben vooral gelukkig dat ik eindelijk terug ben als basketballer. Nu is het kwestie van niet te hard van stapel te lopen”, blijft Brent Wright erg voorzichtig bij zijn allereerste interview na zondag uit het warme Florida (USA) in het zich op de koude winter voorbereidend Oostende te zijn teruggekeerd.

“Voor mij is een zware periode eindelijk achter de rug. Mijn revalidatie verliep goed. Vooral dank zij het programma dat ik meekreeg vanwege de medische- en coachingstaff bij BC Telenet Oostende. Mentaal gaven de prachtige uitslagen van mijn teammaats mij een enorme boost. Ik volgde alle wedstrijden van BC Telenet Oostende via het internet. Telkens na één van hun knalprestaties telefoneerde ik met enkele van mijn ploegmaats en met coach Gjergja om hen te feliciteren. They did a great job! Jammer dat ik er niet bij was? Dat is nu eenmaal het lot van een profsporter. Kwetsuren en revalideren horen erbij. Dat is nu verleden tijd. Voor mij begint mijn nieuwe basketseizoen bij BC Telenet Oostende nu pas.”

Naar eigen zeggen topfit en zelfs na de traditionele kalkoen bij Thanksgiving die hij bij zijn familie doorbracht geen gram aangekomen dank zij een doorgedreven trainingsprogramma, vreest Brent Wright nochtans dat de Eurocupmatch van woensdag in de Sleuyter Arena tegen het Italiaanse Cantù wat te vroeg valt. „We zien wel hoe mijn lichaam de eerste trainingen verteert. En vooral ook wat de medische tests, met inbegrip van een MRI van mijn rug, beslissen. Speel ik nog niet, dan ben ik minstens supporter # 1 in de zaal”. Afwachten dus.Goed nieuws intussen ook van Niels Marnegrave, zaterdag tegen Mons-Hainaut uitgevallen met een gevreesde kwetsuur aan de linker aductoren. Onderzoek en een echografie maandagmiddag toonden geen scheurtje aan de aductoren. Hoogstens een verrekking. Maandag was de pijn al beduidend minder. Niels Marnegrave hoopt  vanaf dinsdag terug de groepstrainingen te kunnen meedoen.

BC Telenet Oostende zal woensdagavond tegen de na 7 matchen in Groep A Eurocup ongeslagen leider Acqua Vitasnella Cantù, vierde in de Italiaanse Serie A en zondag pas in de slotseconden met 75-74 onderuitgegaan bij de autoritaire leider Brindisi, iedere speler topfit nodig hebben willen de Zaikapitings kans maken op een stuntzege. Cantù is nu al zeker van een plaatsje bij de laatste 32 Eurocup. Alleen hebben zij pas mathematische zekerheid op de eerste plaats bij nog één winstmatch! En BC Telenet Oostende? Met 5 van de 7 gewonnen matchen hebben de Zaikapitings nog één zege nodig om op hun beurt rekenkundig zekerheid te hebben op Europees overwinteren, met voor de supporters drie extra Europese topwedstrijden in de Sleuyter Arena als toetje!

Germakkelijk wordt het niet. Bij de heenmatch in Italië kende BC Telenet Oostende immers een complete off-day en ging er met 83-58 onderuit. Afwachten hoe hun ‚vijfsterren’ scoremachiene Pietro Aradori zich samen met Michael Jenkins en andere Maarty Leunen en Joe Ragland in de ‚hel van de Sleuyter Arena’ tegen een op sportief eerherstel belust en vastberaden BC Telenet Oostende presteert. En hoe de zo gerenomeerde Oostendse zesde man/vrouw, hopelijk massaal aanwezig, de Zaikapitings vooruitstuwt.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top