Telekom Bonn – BC Telenet Oostende: 70 – 66

Oostende speelde de opener van het Brussels tornooi tegen de de nummer 4 van de voorbije Duitse competitie. Marelja speelde zijn eerste minuten na zijn knieoperatie.

Oostende startte opnieuw sterk. Achteraan bleef alles dicht en in aanval zorgde Boukichou in zijn eentje voor een 0-7.  Bonn zocht en vond  vooral onder doel de openingen maar de Oostendse voorsprong bleef intact via een zeer secure Archie van achter de driepuntlijn (16-27).

In het tweede kwart staken de Duitsers een tandje bij in verdediging en dat voelde de kustploeg meteen. De shotkansen kwamen minder vlot en ook de afwerking verslapte. Aan de overkant was het Clarck (ex-Aalst) die met een driepunter en een inlegger de achterstand reduceerde (30-34).

Ruststand: 32-36

Archie opende opnieuw sterk en mikte meteen zijn derde driepunter binnen (37-44), maar toch sloeg de Oostendse motor niet meer aan en kon Bonn via een nieuwe driepunter van Clark de score voor het eerst in evenwicht brengen (44-44).

Vooral de verdediging onder doel was niet op niveau bij de Oostendenaars waarna de tegenstander uiteindelijk voor het eerst aan de leiding kon komen (59-53). Ondermeer via scores van Archie en Boukichou kon BCO tot twee keer toe terug aansluiten (59-59 en 67-66), maar de ultieme poging van Oostende om nog verlengingen af te dwingen ging naast.

Einstand: 70-66

Archie 16, Boukichou 18, Demirtas 0, Djordjevic 9, Gibson 4, Hemeleers 0, Lambrecht 6, Marelja 4, Marnegrave 7, Rogiers 2

Back to top