BC Telenet Oostende - Cuva Houthalen: 75-95

Telenet Oostende bekert verder na winst tegen Cuva Houthalen

Oostende kon geen beroep doen op Serron (voet) en Ponitka (schouder) maar had nog voldoende fitte spelers om deze laatste opdracht voor de kerstbreak tot een goed einde te brengen. Houthalen, dat vorig jaar Charleroi uit de beker knikkerde, speelde voor de gelegenheid voor een uitverkocht zaal…

De thuisploeg nam geen al te beste start en het duurde een hele tijd voor het zijn eerste score liet optekenen. Oostende had via Salumu en Djordjevic de 5-0 voorgift al meteen weggespeeld en ging op zijn elan door. Djordjevic hield het tempo hoog en bediende vlot Wilkinson die makkelijk afwerkte (13-25). De thuisploeg moest het vooral hebben van de driepunters van hun centerspeler Delalieux.

Houthalen schakelde over naar een zoneverdediging maar aanvankelijk hielp dat weinig daar Salumu en Marnegrave meteen elk een driepunter binnenmikten (20-40). Een driepunter van de thuisploeg via Jacobs  en een inlegger van Vanwijn werkten aanstekelijk voor het thuispubliek dat zich stilaan liet horen. Oostende verslikte zich ook even in de onnodige “creativiteit” van het scheidsrechtersduo (technische fout en onsportieve fout) waardoor de thuisploeg er opnieuw een tienpuntenmatch had van gemaakt aan de rust: (41-50)

Na de pauze bleef de thuisploeg via Mc Collum aanvankelijk vlot meespelen en profiteren van de misverstanden in de Oostendse verdediging (50-59). Door de hoge foutenlast en beperkte rotatiemogelijkheden moest coach Gjergja behoorlijk wat schuiven met zijn manschappen .

Maar toen vond Djordjevic het welletjes. Hij bracht aanstekelijke energie in verdediging en dirigeerde zijn ploegmaats in aanval. Hij bediende Gilbert en Petrovic (2 keer) op de driepuntlijn en toen de thuisploeg zijn zoneverdediging opgaf leverde hij dunk-klare ballen aan Berggren. Het was Salumu die met een nieuwe driepunter opnieuw de twintiger op het scorebord bracht  en die voorsprong werd niet meer afgegeven.

Eindstand: 75-95

In de volgende ronde moet Telenet Oostende het opnemen tegen Mons-Hainaut dat eerder al Duva Fruit Gistel uitschakelde.

Berggren 6-6, Thompson 6-2, Marnegrave 3-3, Petrovic 6-6, Wilkinson 10-6, Gillet 4-3, Salumu 9-7, Djordjevic 2-0 (10 assists), Wright 6-7

Back to top