Artland Dragons - BC Telenet Oostende: 67 - 75

Telenet Oostende boekt zijn eerste Eurocup-zege

Niettegenstaande Telenet Oostende in de voorbereidingswedstrijden twee keer ruim kon winnen tegen het team uit het Duitse Quackenbrück, was er helemaal geen sprake van onderschatting. Oostende controleerde de wedstrijd goed en pakte zodoende de punten verdiend mee naar huis.

Een knappe start van de kustploeg vooral gedragen door scores van Prince en een zeer nuttige Muya. Berggren, ingekomen voor Echenique, controleerde de rebound terwijl driepunters van Wilkinson en Ponitka een eerste Oostendse tussenspurt inluidden (11-19). Prince ging op zijn elan door met een driepunter en lay-up en zorgde zo voor een eerste tienpuntenkloof (15-25). De Dragons gaven zich niet gewonnen en via driepunters van McCray en Thomas vochten ze zich terug langszij (23-25). Maar een nieuwe driepunter van Prince en eentje van Wilkinson net voor rust zorgden alsnog voor een kleine voorsprong.

Ruststand: 31-38

Artland kwam goed uit de startblokken na de rust. Power forward Anthony King scoorde 10 punten op rij en bracht zijn team weer helemaal in het zog van de bezoekers (43-46). Coach Gjergja benutte opnieuw de volledige breedte van zijn bank en dat loonde. Boukichou kwam heel sterk in, controleerde opnieuw de rebound, zette een blockshot en plaatste een dunk aan de overkant. Samen met twee driepunters van Salumu en eentje van Marnegrave spurtte BCO in één ruk weg van de thuisploeg naar een maximale voorsprong bij 51-66. King en Hill probeerden voor de thuisploeg nog de bakens te verzetten maar de voorsprong was te groot en de Oostendse zege was een feit.

Eindstand: 67-75

Berggren 4, Serron 2, Echenique 0, Muya 9 (5 assists), Marnegrave 3, Wilkinson 8, Gillet 7, Salumu 6, Ponitka 5, Boukichou 8, Djordjevic 5 (7 assists), Prince 18

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top