BC Telenet Oostende - Elan Chalon: 91 - 80

Telenet Oostende dwingt een “belle” af!

Na een nieuwe mislukte start (0-11) herpakte Oostende zich vanuit een verdedigende organisatie om finaal de Fransen helemaal de adem af te snoeren en alsnog met een dikke tien punten de derde en beslissende wedstrijd af te dwingen tegen Elan Chalon.

Wie de wedstrijd in Chalon had gezien kreeg bij aanvang van de wedstrijd ongetwijfeld een “déjà-vu” gevoel. Onwaarschijnlijke driepunters van Hazel en een dominante Booker onder doel tegen een vooral aanvallend onmondig Oostende (0-11). Na 4 minuten kon Serron de ban breken met een driepunter wat een verlossend effect had op de rest van het team. Gibson en Salumu volgden het voorbeeld en hesen hun team in het zog van de bezoekers (18-21).

Vooral de rotatiespelers brachten heelwat energie en defensieve kracht die tot snelle tegenaanvallen en enkele makkelijke punten leidde. Robertson pruttelde tegen maar Salumu, Gillet en Boukichou dichtten de kloof helemaal, waarna Oostende zowaar voor het eerst aan de leiding kwam (33-30). De voorsprong kon nog groter zijn geweest mits wat meer precisie aan de vrijworplijn.  Een nieuwe bevlieging van Booker zorgde voor een Franse voorsprong maar een ultieme driepunter van Djordjevic zorgde alsnog voor het kleinste verschil voor Oostende aan de rust.

Ruststand: 42-41

Het kwam er voor de kustploeg op aan om een goede start te nemen, wat dan ook gebeurde, niettegenstaande Hazel, Booker en Robertson even hun duivels ontbonden (52-55). Een energieke Serron, een nuttige Boukichou en twee driepunters van Buzza luidden de ultieme Oostendse vlucht in (65-61). Ook in het laatste kwart bleef de defensieve druk heel hoog en daar hadden de Bourgondiërs duidelijk last mee.

Katic kreeg steeds meer greep op Booker, die hij tevens aanvallend een aar keer te slim af was. Gillet bleef trefzeker achter de grote boog waardoor de voorsprong verder opliep tot 82-65. Alleen wat overhaasting in aanval gaf de kans aan de bezoekers om alsnog terug te naderen tot 81-74. Eerst Gibson maar even later Gillet met de beslissende driepunter stelden de zege veilig.

Eindstand: 91-80

Serron 7-2, Hemeleers 1, Marelja 0-0, Buzza 0-6, Gillet 3-9, Salumu 12-0, Katic 4-8, Boukichou 3-6, Djordjevic 3-6, Archie 2-2, Gibson 7-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top