Telenet Oostende – Groningen: 78-51

Telenet Oostende speelde zijn laatste oefenpartij op eigen bodem tegen het Nederlandse Groningen. De Nederlanders kwamen niet op volle kracht aan de opworp wegens blessures, maar Oostende moest eveneens Wilkinson preventief aan de kant laten.

Tijdens de aanvangsminuten kon Groningen heel even prikken maar algauw leek de Oostendse defense volledig te sluiten wat heelwat snelle tegenaanvallen en makkelijke scores opleverde. Marnegrave kwam Djordjevic perfect aflossen en via driepunters van Salumu, Ponitka en Thompson liep de thuisploeg steeds verder weg en stond er net geen twintiger verschil op het scorebord aan de rust: 40-21

Na de pauze ging de kustploeg meteen weer verder op zijn elan. Djordjevic dirigeerde magistraal (7 assists) en naast Thompson leek nu ook Gillet de juiste afstand te hebben gevonden. Bij 67-37 stond er even een dertiger verschil op het scorebord maar in het laatste kwart stokte het ritme aan Oostendse kant heel even waardoor Groningen nog wat van zijn achterstand kon terugnemen.

Eindstand: 78-51

Marnegrave 4-0, Thompson 8-16, Gillet 7-8, Petrovic 2-1, Salumu 4-0, Berggren 4-2, Boukichou 2-0, Djordjevic 2-3, Stipanovic 1-4, El Mahsini 0-0, Ponitka 6-4

Morgen sluit Quentin Serron terug aan bij de groep en zal coach Gjergja voor het eerst sedert 18 augustus over een voltallig team kunnen beschikken.

Back to top