Elan Chalon - BC Telenet Oostende: 84-71

Telenet Oostende kan Chalon niet verrassen.

Oostende is er niet in geslaagd om meteen de eerste wedstrijd te gaan wegkapen in Chalon. Onze kustploeg had het moeilijk om zijn draai te vinden en was de ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen…

Het duurde een dikke drie minuten vooraleer Katic de eerste Oostendse bal in de ring kon droppen. Met atletisme, vuurkracht en wisselende defense nam de thuisploeg afstand (12-2). Een tienpuntenkloof waar BCO de ganse wedstrijd zou tegen aankijken. Oostende speelde zoals altijd wel de open kansen bij elkaar, maar het had moeite om afwerkers te vinden (36-21). Salumu met een penetratie, Buza met een driepunter en een goed aangespeelde Boukichou konden alsnog wat milderen tot 38-31, maar de aalgladde Robertson liet alsnog de laatste korf voor de rust optekenen.

Ruststand: 40-31

Na de pauze opende Gibson met zijn 2e driepunter, maar opnieuw Robertson met steun van Booker lieten niet begaan. Archie en Gibson bleven aandringen, maar 5 Franse driepunters via Hazel en opnieuw Robertson drukten alle hoop op aansluiting de kop in (67-50).

Maar op geen enkel moment buigden de Oostendenaars het hoofd. Coach Gjergja bleef roteren en zoeken naar de beste samenstelling wat bij aanvang van het vierde kwart leek te lonen. Marnegrave bediende Marelja meermaals onder doel en isoleerde twee keer Gillet voor een driepunter (70-63). De Franse coach greep ijlings naar een time-out en gooide meteen terug al zijn sterkhouders tussen de lijnen. Niettegenstaande Oostende defensief behoorlijk stand hield, viel net zoals afgelopen zaterdag tegen Limburg, de productiviteit helemaal stil en wilde de bal niet meer vallen of rollen zoals zou moeten om alsnog te kunnen aansluiten.

Eindstand: 84-71

Serron 6, Marelja 8, Buza 7, Marnegrave 0, Gillet 11, Salumu 9, Katic 6, Boukichou 5, Djordjevic 2, Archie 8, Gibson 9

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top