BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 76-79

Telenet Oostende kan Okapi Aalstar nog eens kloppen op eigen terrein

In tegenstelling tot de carnavalsmatch gingen beide ploegen deze keer minder flitsend van start. Oostende probeerde meermaals afstand te nemen maar werd telkens door een driepunter-salvo van de thuisploeg gecounterd. In een beklijvend slot bleef Jean Salumu ijzig kalm bij het omzetten van de beslissende vrijworpen…

Na een trage start kon BCO via Djordjevic en Salumu een eerste keer afstand nemen (6-13). Tofi zat goed in de greep van Berggren, later goed overgenomen door Boukichou. Aalst reageerde met driepunters van Kesteloot, Dreesen en Clark (12-13) en ging meteen op zijn elan door tegen een ontredderd Oostende die geen enkele goeie aanval meer bij elkaar gespeeld kreeg en tevens de balverliezen opstapelde (19-13). Serron nam het zwalpende schip op sleeptouw en samen met het het Belgische Trio Gillet, Marnegrave en Boukichou kon Oostende de leiding weer overnemen (26-29). Dat was echter zonder Tofi gerekend die na 18 minuten scoreloos te zijn geweest, 7 punten op rij scoorde , waardoor de bordjes opnieuw in evenwicht waren aan de rust.

Ruststand: 33-33

Na de rust was vooral Djordjevic heel bedrijvig en wanneer ook Boukichou, die tevens heel dominant was in rebound, werd bediend, nam de kustploeg meteen weer voorsprong (40-47). Opnieuw de Aalsterse jongeren Kesteloot en El Khounchar driepunterden hun ploeg weer langszij , mede omdat Oostende weer slordig speelde en te dikwijls balverlies leed. Cummard en Clark zorgden zo voor 56-52.

Opnieuw Serron en Djordjevic , deze keer ook met steun van Ponitka, vochten terug tot 63-64 halfweg het vierde kwart. In de eindfase hielden Salumu en Gillet respectievelijk Clark en Braun in de tang. Een bevlieging van Prince en een driepunter van Gillet leken voldoende voor winst maar de Aalstenaars kwamen nog gevaarlijk dicht opzetten 76-77.  Braun miste zijn vrijworpen voor de thuisploeg terwijl Salumu rustig maar kalm zijn twee vrijworpen omzette met nog 3 seconden op de klok.

Eindstand: 76-79

Berggren 2-0, Serron 7-4, Marelja 0-0, Marnegrave 2-4, Wilkinson 2-2, Gillet 3-5, Salumu 5-2, Ponitka 6-5, Boukichou 4-6 (13 reb), Djordjevic 2-10, Prince 0-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top