BC Telenet Oostende - Okapî Aalstar: 80 - 67

Telenet Oostende klopt Aalst en blijft ongeslagen in eigen huis

Tot nu toe kon enkel kersvers Eurocup winnaar Valencia met Sam Van Rossom punten komen pakken in de Sleuyter Arena. In de Belgische competitie blijft de Sleuyter Arena al reeds het ganse seizoen oninneembaar want ook Aalst was vanavond opnieuw een maatje te klein voor het team van coach Gjergja. Niet dat het een makkelijke wedstrijd was tegen de carnavalisten, toch kwam Oostende nooit echt in de problemen.

Aalst dat met de return van alle geblesseerden opnieuw op zijn sterkst staat, nam de beste start via Cummard en Ravio (6-10) maar eenmaal Oostende de juiste cadans te pakken had, nam het met een droge 10-0 tussenspurt de leiding weer over. Djordjevic mikte twee driepunters binnen en Thompson dolde met zijn bewakers (16-10). Ook de ingekomen Echenique woog meteen op de bezoekende verdediging maar toch kon de thuisploeg het strakke tempo niet helemaal aanhouden en moest opnieuw terrein prijsgeven aan Aalst. Dreesen mikte een driepunter binnen maar het waren in feite de Oostendse fouten die aan de basis lagen van de bezoekende remonte. In fastbreak werden namelijk enkele inleggers gemist en aan verdedigende kant werden offensieve rebounds toegestaan waardoor de score zowaar weer in evenwicht kwam (30-30). Onder andere via een driepunter van Petrovic werd er gerust bij 36-32.

In het derde kwart schoot Thompson opnieuw met scherp en zorgde in zijn eentje voor 44-36. Ook Echenique kon door de bezoekers enkel foutief afgestopt worden. Aanvallend teerden de Aalstenaars tactisch alleen op het één tegen één spel van Ravio. De kleine Amerikaan scoorde uit enkele onhoudbare klasseflitsen of mocht bij het geringste contact op de vrijworplijn postvatten. Toch stond de collectiviteit van de thuisploeg daar ver boven en was het enkel omdat de vrijworpen wat slordig werden omgezet dat het verschil niet groter werd (48-40).

Een driepunter van Ravio en enkele acties van Buttler deed de thuisploeg heel even weer opschrikken (60-58), Maar Echenique bleef dominant onder doel en mikte zijn vrijworpen ondertussen wel goed binnen. Coach Gjergja diende met een time-out de scherpte weer heel even te herstellen, waarna Djordjevic en Ponitka met de driepunter, de minste restanten van twijfel snel van tafel veegden en hun team opnieuw naar een comfortabele 73-60 stuwden op luttele minuten voor het eindsignaal. Tofi probeerde nog even te dreigen met een driepunter maar Petrovic legde eveneens met een driepunter gevolgd door een inlegger de oververdiende eindcijfers vast.

Eindstand: 80-67

Berggren 2-0, Serron 0-0, Echenique 5-8, Thompson 7-11, Marnegrave 3-6, Petrovic 3-6, Wilkinson 3-8, GIllet 0-0, Salumu 2-0, Ponitka 4-6, Boukichou 0-2, Djordjevic 8-5

Back to top