BC Telenet Oostende - Asvel Lyon: 99-97

Telenet Oostende klopt Asvel Lyon na verlenging.

Tweemaal slaagden de Oostendenaars erin om een behoorlijk grote achterstand weer helemaal op te halen en uiteindelijk te wedijveren met de zeer getalenteerde Fransen om finaal na verlenging de wedstrijd te winnen.

Nochtans miste een quasi onherkenbaar BCO compleet zijn start terwijl bij Lyon de sterkhouders Jackson, Green en vooral Anderson werkelijk demonstreerden (2-10). Djordjevic en Wilkinson konden heel even milderen maar het was slechts een druppel op een hete plaat (16-23). Onwaarschijnlijk hoe de defensieve misverstanden zich opstapelden, hoe de bezoekers tot 6 keer toe de aanvallende rebound konden wegplukken en hoe het aanvallend meer dan vierkant draaide, met een 19-35 achterstand tot gevolg. Coach Gjergja bleef sleutelen aan zijn team tot hij het juiste vijftal op het veld had staan die voldoende chemie, defensieve weerbaarheid en voldoende overtuiging konden brengen in aanval.

Gillet met een driepunter, maar vooral 11 opeenvolgende punten van Echenique lagen aan de basis van die eerste remonte (32-35). Djordjevic zette even later met een zeer verre driepunter de scheve situatie quasi helemaal terug recht net voor rust.

Ruststand: 39-41

Na de pauze was er een klein “déjà vu” gevoel toen Asvel opnieuw heel snel uitliep naar 43-57, deze keer vooral op pure klasse van Anderson gesteund door acties van Sy. Bovendien keek Oostende al meteen tegen een 4-0 foutenverhouding aan waardoor Asvel bij elke nieuwe fout meteen naar de vrijworplijn mocht.

Maar opnieuw toonde de kustploeg veerkracht en vocht terug. Djordjevic gaf de aanzet maar ook Gillet en Muya, beiden met een driepunter, toonden zich present waarna Prince de thuisploeg zowaar voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong bracht (65-63).  Prince was ondertussen bezig om zijn stempel helemaal op de wedstrijd te drukken met een resem scores en klasseflitsen (70-66). Jackson en Green brachten hun ploeg weer langszij waarna het nek aan nek bleef tot aan het eindsignaal. Gillet bleef zijn driepunters binnenmikken maar liep even later tegen zijn vijfde persoonlijk fout aan en moest zo definitief naar de kant bij 80-78.

Jackson leek matchwinnaar te worden toen hij met nog een dikke halve minuut te spelen, een nieuwe driepunter scoorde voor 82-85. Maar Prince deed net hetzelfde aan de overkant en sleurde zo een verlenging uit de brand (85-85).

In die verlenging werd een vermoeide Prince naar de kant gehaald om wat rust te nemen, maar Oostende vond alweer een nieuwe sterkhouder in Jared Berggren. De Oostendse center, weliswaar goed bediend door Djordjevic, scoorde zowat alles waaronder ook twee vrijworpen en twee dunks. Bovendien blokte hij de ultieme Franse doelpoging, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, spectaculair af en besliste zo de partij. .

Eindstand: 99-97

Berggren 4-8, Serron 2-0, Echenique 13-4, Muya 0-9, Marnegrave 0-0, Wilkinson 3-2, Gillet 3-9, Salumu 0-0,Ponitka 4-2, Djordjevic 3-11 (10 assists), Prince 3-18

Voor de volledige statistieken: klik hier>>

Back to top