Basic-Fit Brussels - BC Telenet Oostende: 68 - 86

Telenet Oostende laat zich niet verrassen bij nieuwkomer Brussels

Nieuwkomer Brussels had met klinkende overwinningen tegen Willebroek en Pepinster duidelijk zijn start in 1e klasse niet gemist en speelt met heel wat vertrouwen. De Oostendenaars waren door de coaching staff duidelijk verwittigd om de Brusselaars zeker niet te onderschatten.

Via Amerikaan Ubel en pointbguard Loubry ging de thuisploeg complexloos van start (15-12). Bij Oostende controleerde Berggren de rebound maar kwamen de scores vooral van Thompson. Pas toen Ponitka tussen de lijnen werd gebracht veranderde het spelbeeld helemaal. De jonge Pool bracht energie en punch en dat werkte aanstekelijk op zijn ploegmaats.

De defense sloot nu als een bus, de fastbreaks volgden elkaar op en de score ging in één ruk naar 15-29 of een 0-17 tussenspurt. Brussels dook heel even in een zoneverdediging maar Ponitka kelderde meteen alle illusies met een driepunter en een drive naar de basket. Stipanovic zette even later de twintiger op het scorebord bij 25-46.

Ruststand: 27-48

Na de rust ging Oostende op zijn elan verder. Gillet en Stipanovic zorgden voor 42-70 aan het einde van het derde kwart maar Brussels liet het laatste kwart niet als een formaliteit voorbij gaan. Vanuit uit een zoneverdediging waartegen Oostende te weinig en te traag de bal liet circuleren, knabbelde de thuisploeg nog deftig aan zijn achterstand. Vooral via Colt en Hockins slikte Oostende een 14-1 voor een 64-77 tussenstand. Driepunters van Ponitka en Thompson brachten finaal toch wat rust waarna Stipanovic en Gillet de eindstand vastlegden.

Eindstand: 68-86

Berggren 4-4, Serron 0-4, Stipanovic 7-4, Thompson 15-5, El Mahsini  0-0, Marnegrave 3-1, Petrovic 6-0, Gillet 0-14, Salumu 3-0, Ponitka 10-6, Djordjevic 0-0

Back to top