Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 59 - 72

Telenet Oostende legt de basis voor winst in een ijzersterke eerste helft

De eindstand laat al vermoeden dat Oostende de defensieve gelederen behoorlijk gesloten kon houden en hiermee de basis legde voor winst in deze partij. Vooral in de eerste helft werd het aanvalsspel van de thuisploeg meer dan behoorlijk ontregeld. Na de rust had de thuisploeg toch nog een reactie klaar maar de buffer van de eerste helft was voldoende groot.

Het exponent van de intensiteit waarmee Oostende de wedstrijd aanvatte was niemand minder dan “energiebom” Quentin Serron. Niet alleen was hij de bewaker van Mike Smith, hij zat er haast overal wel ergens tussen als er een bal werd ontfutseld van de thuisploeg en hij pakte zowaar 3 aanvallende rebounds in de aanvangsminuten van de wedstrijd. Wilkinson was dan weer alert als afwerker wat de score al snel deed evolueren naar 6-10. Mons zocht zijn toren onder doel maar Jason Love geraakte ook niet voorbij Echenique. Ponitka diepte met 5 punten op rij verder uit naar 6-17. Het signaal voor Mons coach Yves Defraigne om zijn ploeg in een zoneverdediging te parkeren. Niet voor lang want na driepunters van Ponitka en Gillet hield de thuisploeg het alweer voor bekeken (13-31). Ondertussen leverde de ingekomen Muya de nodige aanstekelijke energie in het Oostendse spel, maar het was Marnegrave die voor het eerst een twintiger verschil liet optekenen (23-43) terwijl Lasisi met een bijna buzzerbom een nog grotere voorsprong kon vermijden aan de rust.

Ruststand: 23-43

Na de pauze kwam de thuisploeg een pak gretiger voor de dag. Oostende keek bovendien in geen tijd tegen een 0-5 foutenverhouding aan waardoor  Mons vrij snel vrijworpen kreeg toegewezen. Een nuttige Gorgemans en enkele scores via Nichols en Smith zorgden ervoor dat de thuisploeg aan hoog tempo van zijn achterstand aan het wegknabbelen was (36-48) . Oostende vond ook aanvallend geen oplossingen meer tegen de aangescherpte defense van de thuisploeg. Via een driepunter van opnieuw Nichols werd het zowaar 51-58.

Coach Gjergja bracht opnieuw zijn “energizer” Serron tussen de lijnen, samen met Ponitka en Djordjevic. Onder impuls van dit trio werd de Henegouwse terugkeer eindelijk gestuit en kwam de Oostendse motor terug op toerental. Een nieuwe driepunter van Ponitka en hard labeur onder de borden van Echenique, deden de Oostendse voorsprong heel snel weer toenemen (51-66). Maar ook Echnique werd goed aangespeeld terwijl Djordjevic zoals in heelwat wedstrijden, de eindscore vastlegde.

Eindstand: 59-72

Berggren 4-0, Serron 1-5, Echenique 6-3, Muya 4-6, Marnegrave 2-2, Wilkinson 5-0, Gillet 3-0, Ponitka 10-7, Boukichou 0-2, Djordjevic 4-4, Prince 4-0

Voor de volledige statistieken: klik hier>>


Highlights NL / Mons-Hainaut – BC Oostende door proximus5

Back to top