Fox Town Cantu - BC Telenet Oostende:

Telenet Oostende net niet scherp genoeg om Cantu te verslaan

Oostende kon de gevreesde start van Cantu vermijden maar was toch meestal op achtervolgen aangewezen. Hard labeur in verdediging kon de thuisploeg beperken tot 68 punten maar het ontbrak Oostende aan aan een tikkeltje geluk en precisie van achter de driepuntljn om de overwinning mee naar huis te nemen…

Cantu startte hoedanook furieus en had dit uitsluitend aan enkele Oostendse balverliezen en tien punten van zijn Amerikaanse forward Jones te danken (12-4). Oostende herpakte zich en via Djordjevic en de voor de ongelukkig gestartte Ponitka ingekomen Prince, werd het evenwicht hersteld aan het einde van eerste kwart (14-14). Ondertussen was Echenique wel uit de wedstrijd verdwenen nadat hij op zijn rug was gevallen en niet meer in staat bleek om verder te spelen.

Cantu ondernam een tweede poging om weg te lopen, deze keer via Abas die de eerste driepunter van de wedstrijd wist te scoren, gevolgd door twee vrijworpen en een lay-up (25-18). Maar opnieuw liet Oostende niet begaan want via Marnegrave met twee assists voor Berggren (26-24) en even later Ponitka met de eerste Oostendse driepunter gevolgd door een derde dunk van Berggren, werd de score andermaal in evenwicht gebracht (29-29).

Enkel de driepunter van Feldeine en een ongelukkige aanvallende fout voor Djordjevic net voor rust, zorgden ervoor dat de thuisploeg met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 34-31

Via een score van Prince probeerde Oostende na de pauze de druk meteen op te voeren (34-33) maar slikte toen ogenblikkelijk een stevige 10-0 via Jones en Feldeine (44-33).  Opnieuw liet Oostende niet los maar vanuit een strakke verdediging met een driepunter plus een lay-up van Ponitka en de vierde dunk van Berggren reageerde het meteen met een 0-8 inhaalbeweging (44-42).

Een time-out van Cantu brak niet alleen het Oostendse momentum af, het gaf de thuisploeg eveneens de gelegenheid om zich te herstellen en opnieuw uit te halen via Jones en Abas (59-48).

Djordjevic probeerde een laatste keer de Oostendse bakens te verzetten via 6 punten waaronder zijn enige driepunter, maar vond aanvallend enkel steun bij Prince (64-60).

De aanvallende rebound met score van Johnson-Odom was de spreekwoordelijke dooddoener voor BCO al had een iets realistischer driepuntpercentage (17%) wellicht ook wel bijgedragen in de eindafrekening.

Eindstand: 68 – 60

Berggren 8-2, Serron  0-2, Echenique 2-0, Muya 0-0, Marnegrave 2-0, Wilkinson 0-0, Gillet 2-0, Ponitka 3-7, Boukichou 2-0, Djordjevic 6-10, Prince 6-8

In de rangschikking verandert er voorlopig niets en blijft Oostende op de derde plaats omdat ook Asvel zijn wedstrijd in Gran Canaria verloor.

Voor volledige statistieken: klik hier>>

Back to top