Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 68 - 68

Telenet Oostende nu officieel geplaatst voor de final 4 van de Beker van België

Oostende had in de heenwedstrijd zo zwaar uitgehaald (+39ptn) dat deze terugwedstrijd in zekere zin overbodig was. De match verliep zodoende in een eerder vriendschappelijke sfeer waarin beide coaches maximaal roteerden en hun titularissen zoveel mogelijk lieten rusten voor het competitietreffen van komend weekend.

Mons nam de beste start via een vrij collectief  aanvalsspel en een trefzekere Vaden die meteen met twee driepunters uitpakte (14-9). Oostende teerde hoofdzakelijk op de trefkracht van Thompson om gelijke tred te houden (14-14).  Via korven en vrijworpen van Echenique en Wilkinson nam Oostende een kleine voorsprong en liep uit tot 18-24.

Via driepunters van Gorgemans en Battle kwam Mons opnieuw langszij (26-26) maar toen startte bij Oostende het moment van El Mahsini. In ware Djordjevic-stijl schudde hij 6 opeenvolgende assists uit zijn mouw waarmee hij meermaals Echenique bediende maar ook Gillet, Ponitka en Salumu de open driepunter schonk. Hiermee voedde hij een Oostendse tussenspurt  die resulteerde in een 31-47 ruststand.

Na de pauze liep het aanvankelijk vrij gelijkopgaand via scores van Wilkinson en Boukichou aan Oostendse zijde maar  vooral Vaden was heel productief voor de thuisploeg. Hij knabbelde samen met Muya en Battle aan de Oostendse voorsprong die slonk tot 57-61 waarna diezelfde Vaden vanop de vrijworplijn zijn team zowaar terug op voorsprong bracht (63-61).  Djordjevic en Petrovic brachten eveneens vanop de vrijworplijn hun team opnieuw aan de leiding, maar Battle mikte met 3 seconden te gaan toch nog een fel gecontesteerde driepunter binnen (68-65).

Met iets meer dan 2 seconden te spelen kon Djordjevic alsnog met een verre driepunter de bordjes weer in evenwicht brengen aan het einde van de partij. Een gelijk spel waar beide teams absoluut mee konden leven.

Eindstand: 68-68

Echenique 7-0, Thompson 10-0, El Mahsini 2-0 (7 assists), Petrovic 2-4, Wilkinson 4-5, Gillet 6-3, Salumu 5-0, Ponitka 7-0, Boukichou 2-4, Djordjevic 0-5, Wright 2-0

Back to top