Supercup

Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 60-73

Telenet Oostende is er het tweede jaar op rij niet in geslaagd om de Supercup te winnen want het was opnieuw Aalst dat aan het langste eind trok.

Oostende nam de beste start en domineerde de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Serron had Ravio in zijn greep en Berggren hield Young aan de praat. Djordjevic en Marnegrave dirigeerden goed en de door zijn vroegere supporters uitgejouwde Thompson scoorde vlot. Na een driepunter van Salumu en twee prachtige assists van Marnegrave voor Stipanovic bereikte Oostende zijn maximale voorsprong bij 30-14.

Aalst dat vooral de één tegen één acties opzocht, had het moeilijk maar bleef toch in de wedstrijd vanop de vrijworplijn en putte hier bovendien vertrouwen uit om zijn achterstand nog te reduceren tot 34-27 aan de rust.

Ruststand: 34-27

In de tweede helft trok Aalst diezelfde lijn verder door en via drie driepunters van Butler kwam het helemaal opnieuw langszij. Oostende ging aanvallend door een lastige periode en vond nog moeilijk de openingen in de Aalsterse verdediging. Wanneer het de openingen dan toch kon vinden, werden de kustspelers meermaals foutief afgestopt zonder gevolg wat vanzelfsprekend voor de nodige frustratie zorgde in het Oostendse kamp (49-54). Maar opgeven deed het team van coach Gjergja zeker niet want via een driepunter van Gillet en twee prachtige acties van Serron met Stipanovic stond het meteen weer gelijk (56-56)
Het sleutelmoment van de wedstrijd kwam er na een onterecht geresette shotclock waaruit Butler zijn 4e driepunter scoorde met een daaropvolgende technische fout voor Oostende en waarna Aalst voor de zoveelste keer aan de vrijworplijn mocht postvatten.
De veer was nu helemaal gebroken bij de kustploeg waardoor voor Aalst de weg openlag om de Supercup mee te nemen.

Eindstand: 60-73

Telenet Oostende feliciteert Aalstar met hun tweede Supercup op rij en kijkt nu meteen verder vooruit naar het Euroleague kwalificatietornooi in Vilnius van 2 tot en met 4 oktober.

Berggren 2-0, Serron 2-0, Stipanovic 8-8, Thompson 6-4, Marnegrave 2-3, Petrovic 0-2, Gillet 3-3, Salumu 5-0, Ponitka 0-4, Djordjevic 6-2

Back to top