Liege Basket - BC Telenet Oostende 34-38

Telenet Oostende pakt zijn 3e beker op rij en 16e in de geschiedenis van de club

Het werd een beklijvende wedstrijd tussen torenhoog favoriet Oostende en underdog Luik dat zoals alle clichés het gebieden, boven zijn gebruikelijke niveau uitsteeg en een ijzersterke wedstrijd neerzette! Oostende dat dan weer niet meteen zijn beste partij speelde, leek dan toch de match te kunnen controleren maar had tegen de moedige Luikenaars alsnog verlengingen nodig.

Luik nam ook de beste start via het duo Pita-Gaudoux (7-3) al duurde het ook wel niet zo lang vooraleer ook BCO de goeie cadans te pakken had. Iets meer defensieve druk en geduldig ontmantelen van de Luikse verdediging, leidde tot 7-9 met Ponitka als speerpunt. Na twee opeenvolgende driepunters van het duo Anderson-Adams, schroefde Oostende opnieuw zijn defensieve druk wat op en met collectief aanvalsspel kon de leiding overgenomen worden (15-21). Na een time-out parkeerde Luik zich in een zoneverdediging die door het falende Oostendse driepuntshot daadwerkelijk resultaat opleverde, terwijl Anderson, Adams en Pita wel hun bommen feilloos binnengooiden (29-29).

Onder impuls van Boukichou en Djordjevic kon Oostende toch met een kleine voorsprong gaan rusten.

Ruststand: 34-38

Na de rust was het de kustploeg dat de beste start nam via het duo Boukichou – Ponitka (39-46). Luik kon echter rekenen op een onwaarschijnlijk sterkspelende Anderson die zowaar 9 punten op rij scoorde en zo zijn team in de wedstrijd hield. Wanneer Djordjevic en Gillet dan elk toch een driepunter lukten (48-56), was er dan weer Adams die met twee opeenvolgende bommen de score weer in evenwicht bracht (56-56).

Maar toch bleef Oostende zwoegen om een kloof te kunnen slaan.Onder impuls van Prince en Marelja leek dit eindelijk te gaan lukken (61-68 & 67-75), maar Luik wilde niet van wijken weten. Fields die tot dan toe goed aan banden werd gelegd, vond dankzij via een resem vrijworpen zijn vertrouwen terug en dichtte eigenhandig de kloof (74-75).

In een bloedstollend einde en 78-80 op het scorebord, plukte Prince een hele sterke aanvallende rebound uit de lucht en werd tegelijk een onsportieve fout op hem begaan. Prince werkte beide shots echter niet goed af en ook bij de daaropvolgende balingave ging het mis, waardoor Luik alsnog de score in evenwicht wist te brengen net voor het eindsignaal (80-80).

In de verlengingen opende Luik meteen weer met een zoveelste driepunter, maar Salumu herstelde met twee rake vrijworpen en eveneens nog eens een driepunter. Boukichou en Djordjevic hielden Oostende recht terwijl Luik op Fields en driepunters van Nyakundi kon rekenen. Djordjevic nette een tiental seconden voor tijd de 94-95, wat ook de eindscore werd nadat Nyakundi de bal uit zijn handen liet glippen…

Eindstand: 94-95

Berggren 3-0, Serron 2-3, Marelja 4-4, Muya 0-0, Marnegrave 2-0, Wilkinson 0-0, Gillet 0-6, Salumu 2-5, Ponitka 12-6, Boukichou 3-12, Djordjevic 4-7 (8 assists), Prince 6-12

Voor de volledige statistieken: klik hier >>

Back to top