Op naar de Finale

Telenet Oostende plaatst zich voor de finale van de Euroleague kwalificatieronde

Na Khimky Moskou gisteren volgde vandaag een andere stevige kluif en tevens topper uit de Turkse competitie, Banvid Bandirma. Maar Oostende liet zich niet intimideren, verdedigde weer heel solide en speelde heel collectief in aanval. Tweemaal leken de Turken een beslissende kloof te slaan maar de taaie kustploeg slaagde erin om een 9-punten achterstand om te buigen in 8 punten voorsprong…

Twee gretige ploegen aan de opworp met een gelijkopgaande score als gevolg. Serron en Thompson waren de Oostendse speerpunten in het begin van de partij terwijl Banvit vooral op Sammy Mejia moest rekenen (22-21).
Djordjevic liep vrij snel tegen zijn tweede persoonlijke fout aan en werd veiligheidshalve naar de kant gehaald. Zijn backup Marnegrave deed het voortreffelijk met scores en heerlijke assists voor Stipanovic. Petrovic trok 3 aanvallende rebounds naar beneden en via een driepunter van Salumu werd het 31-34.
De Turken profiteerden van enkele balverliezen en konden ook rekenen op hun ex-Oostenenaar Chuck Davis die toch behoorlijk woog op de Oostendse verdediging en heelwat fouten uitlokte (42-35). Oostende kon met enkele defensieve stops en 5 punten van Berggren de schade herstellen aan de rust: 42-40

Half Time: 42-40

Na de pauze was het Banvit dat wederom via Sammy Mejia de beste start nam (49-41). Een driepunter van Djordjevic en vrijworpen van Thompson herstelden tot 53-51.
Een nieuwe tempoversnelling van Banvit, opnieuw via een ongrijpbare Mejia (59-51) werd eveneens door dezelfde Oostendenaars, op dezelde manier geneutraliseerd (driepunter Djordjevic en vrijworpen van Thompson).
Bergren met zijn derde dunk van de wedstrijd en 2 gescoorde vrijworpen, luidde nu een Oostendse tussenspurt in. Petrovic, die Davis nu goed in zijn greep had, mikte een driepunter binnen en Djordjevic deed hem dat meteen na (71-79).
De Turkse vice-kampioen kon nog milderen via driepunters van Rowland en Mejia maar de vrijworpen van Djordjevic en Salumu waren voldoende voor de winst want Banvit miste uiteindelijk nog zijn twee laatste strafworpen.

Eindstand: 80-82

Morgen speelt Telenet Oostende de finale tegen de organiserende club Lietuvos Rytas Vilnius in een wellicht tot de nok gevulde Siemens Arena (10.000 zitjes)

Berggren 11, Serron 7, Stipanovic 8, Thompson 19, Marnegrave 7 (5 ass), Petrovic 8, Gillet 0, Salumu 4, Ponitka 4, Djordjevic 14

Herbekijk de volledige wedstrijd.

Herbekijk de samenvatting van de wedstrijd.

Back to top