BC Telenet Oostende - Liege Basket: 75-71

Telenet Oostende speelt finale Beker van België tegen Antwerp Giants

Oostende plaatste zich na een zoals verwacht moeilijke wedstrijd, tegen een deze keer op volle kracht spelend Luik dat zijn geblesseerden Bosco en Smith recupereerde. Het zag er naar uit dat Oostende definitief afstand zou nemen halfweg het derde kwart, maar de Luikenaars gaven nooit op en kwamen helemaal terug in de partij.

Het werd een vrij lange studieronde van beide teams waardoor de wedstrijd traag op gang kwam. Via krachtige infiltraties van Thompson en twee rake driepunters van Gillet spurtte Oostende naar 16-7.  Simms kon zich manifesteren onder de borden tot Echenique tussen de lijnen kwam, maar het was Furguson die als het ware boven zichzelf uitsteeg en 3 rake driepunters afvuurde.

Niettegenstaande Serron toonde dat hij helemaal terug is en 7 punten op rij scoorde, kwamen de Luikenaars toch steeds dichterbij via een eveneens sterk ingekomen Iarochevitch (29-26). Luik wisselde frequent tussen zone en man-tegen-man verdediging en dat speelde de Oostendenaars soms parten. Een driepunter van Gillet en een goeie inbreng van Berggren zorgden toch voor een nieuwe tienpuntenkloof aan de rust: 41-31

Na de pauze opende Gadoux met een driepunter gevolgd door een score van Simms. Maar Djordjevic, Echenique en Thompson lieten niet begaan en duwden door naar 50-37 waarna de driepunter van Serron, die mogelijks een psychologische impact had kunnen hebben op de tegenstander,  tergend uit de ring draaide.

Serron en Echenique moesten bovendien naar de bank gehaald worden wegens foutenlast waarna het Oostendse spel een behoorlijke inzinking kende waar vooral Simmsen Iarochevitch maximaal van profiteerden. Ondanks twee rake driepunters van Wilkinson en Salumu bleef luik aanklampen (59-56).

Bosco paste enerzijds en in zijn gekende stil zijn betere timmerwerk toe op Djordjevic, maar mikte aanvallend eveneens de gelijkmakende driepunter binnen (59-59). Luik bleef wisselen van verdediging in een poging om zijn tegenstander te ontregelen, maar dat lukte steeds minder goed omdat vooral het duo Djordjevic – Echenique de wedstrijd naar zich toe begonnen te trekken. Niettegenstaande Oostende zijn vrijworpen niet bijster goed had afgewerkt, deden Serron en Djordjevic dat een pak secuurder in de eindfase. Vooral Djordjevic voerde de forcing naar een geruststellende voorsprong (72-65) terwijl Luik nu vooral in Smith zijn scorer vond die de achterstand probeerde te dichten. Thompson penetreerde finaal naar de overwinningsscore.

Eindstand: 75-71

Berggren 4-4, Serron 7-2, Echenique 2-6, Thompson 9-5, Wilkinson 3-5, Gillet 9-0, Salumu 0-3, Ponitka 4-1, Boukichou 0-0, Djordjevic 3-12

First I want to say sorry to the fans. I've put too much pressure on my players. Dario Gjergja - na de match
Back to top