BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 93 - 61

Telenet Oostende speelt opnieuw de finale van de play-offs

Oostende plaatst zich voor het derde seizoen op rij voor de finale van de play-offs na een 3-0 reeks tegen de Antwerp Giants. Het team van coach Gjergja toonde van bij de start dat het niet meer terug naar Antwerpen wou gaan en zich absoluut vandaag wilde plaatsen voor de finale.

Salumu, Wilkinson en Thompson namen aanvallend het openingskwart voor hun rekening (19-4) en defensief zat het aan Oostendse kant zo goed als hermetisch op slot want behoudens enkele zeldzame scores van Pearson (22-9) beet Antwerpen zijn tanden behoorlijk stuk. Berggren en Wilkinson beheersten tevens de rebound en vanuit die strakke verdediging lanceerde Djordjevic frequent een snelle tegenaanval.

Om de druk hoog te houden in defense roteerde Oostende opnieuw met zijn ganse ploeg. Aanvankelijk liep dit goed en was er nauwelijks verschil te merken, maar toch sloop er enige nonchalance in het Oostendse spel waardoor de defensieve druk wat begon af te nemen. Antwerpen plukte enkele aanvallende rebounds waaruit Pearson kon scoren en aan Simons werd teveel ruimte gegeven die hiervoor bedankte hij met 7 punten op rij.  De Giants naderden heel even tot op 10 punten maar Oostende kon finaal dan toch de schade nog wat  beperken net voor de rust: 38-24

Na de pauze ging de kustploeg meteen op het gaspedaal staan. Salumu en Wilkinson mikten samen 3 driepunters binnen en even later deed Djordjevic net hetzelfde nadat hij ook Berggren netjes had bediend onder doel (51-30). Enkel Pearson en Turner probeerden het tij nog enigszins te keren maar Oostende was te sterk. Wilkinson en nu ook Ponitka sloten het derde kwart af met elk een driepunter (71-46)

Coach Vervaeck van Antwerpen deed dan opnieuw wat hij ook vorige wedstrijd in Oostende na de pauze deed, namelijk zijn volledige bank het veld opsturen en deze in een zone verdediging laten parkeren. Jean Salumu had echter geen genade en knalde meteen twee driepunters binnen. Denis Donckor wilde bij Antwerpen zijn kunnen nog eens etaleren maar ook Serron mikte twee bommen binnnen en verdeelde verder goed waardoor even later Ponitka de dertiger verschil op het scorebord dunkte.

Eindstand: 93-61

Berggren 2-5, Serron 2-6, Thompson 4-4, Marnegrave 3-4, Petrovic 4-2, Wilkinson 7-10, Gillet 0-2, Salumu 9-6, Ponitka 1-7, Boukichou 2-4, Djordjevic 4-5

Back to top