Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 76-72

Telenet Oostende speelt voor het derde seizoen op rij de finale van de Beker van België

Telenet Oostende heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale Beker van België ten nadele van de Antwerp Giants. In dit tweede duel van deze halve finale speelde de kustploeg vrij dominant gedurende driekwart wedstrijd. De enige valse noot was het gebrek aan focus in de laatste 5 minuten van de partij waarin de overwinning alsnog uit handen werd gegeven…

De wedstrijd startte gelijkopgaand met voor de Giant Fog en vooral Pearson die het voortouw namen. Zowel Salumu en Muya liepen beiden vrij snel tegen twee persoonlijke fouten aan maar desalniettemin kon een collectief Oostende vlot gelijke tred houden. Een demarrage via 4 Antwerpse driepunters, twee van Pearson en twee van Simons, zorgde voor 25-18 maar via Boukichou onder doel en Ponitka met een driepunter, werd het evenwicht vrij snel hersteld (28-28). Een sterke tandem Prince – Boukichou bleek heel even onhoudbaar voor de thuisploeg waardoor Oostende met voorsprong mocht gaan rusten.

Ruststand: 37-45

Een donderpreek van coach Vervaeck in de kleedkamers en een tactische aanpassing naar zoneverdediging hadden niet meteen effect voor de thuisploeg. De zone werd na  4 opeenvolgende Oostendse driepunters al snel weer opgeborgen en enkel Simons kon eveneens van achter de driepuntlijn wat weerwerk bieden (47-57).

Enkel Fog probeerde met enkele individuele acties de forcing te voeren en scoorde 7 punten op rij te. Ook Simons mikte even later zijn 5e driepunter van de avond binnen maar dichter dan 60-65 geraakte de thuisploeg niet.

In het laatste kwart stapelden beide ploegen de slordigheden en balverliezen op waardoor er weinig verandering kwam in de score en voorsprong van de Oostendenaars (60-70) met nog 5 minuten te gaan.

Via een reeks van vrijworpen konden de Giants dan toch stukje bij beetje dichterbij sluipen, terwijl Oostende niet meer in het juiste ritme kwam 66-70. In de laatste minuten slikte BCO finaal een 13-2 waardoor het alsnog de zege aan de Sinjoren moest laten.

Eindstand: 76-72

Berggren 5-3, Muya 4-0, Marnegrave 2-0, Wilkinson3-2, Gillet 2-3, Salumu 0-0, Ponitka 7-10, Boukichou 10-2,Djordjevic 2-2, Prince 10-5

Voor uitgebreide statistieke: klik hier >>

Back to top