Spirou Charlero - BC Telenet Oostende: 70-74

Telenet Oostende verslaat Spirou Charleroi nu ook in eigen Spiroudome

Oostende heeft ondanks de afwezigheid van Ponitka en Marelja, ook deze derde “Clasico” van het seizoen kunnen winnen na een harde en bij momenten potige wedstrijd. Vooral de Oostendse Belgen hadden een hele grote hand in deze overwinning. Naar het einde van het eerste kwart nam de kustploeg de leiding over en zou deze niet meer afgeven.

Charleroi dat zijn geblesseerden Massot en Larsen recupereerde, nam de beste start via Dowdell en Bostic. Oostende had moeite met het harde en potige spel van de thuisploeg maar bleef geduldig naar oplossingen zoeken. Het behield controle over de rebound en van daaruit lanceerde Djordjevic enkele snelle tegenprikken, afgewerkt door Prince. Met een driepunter van Gillet nam BCO bij 11-14 meteen de leiding over van de thuisploeg.

Coach Gjergja roteerde vlot met zijn 10 spelers en gedurende quasi het ganse tweede kwart, stond een volledig Belgisch vijftal tussen de lijnen. Niels Marnegrave nam perfect over van Djordjevic en bleef duidelijk de organisatie verzorgen. Hij mikte tevens een driepunter binnen terwijl de Oostendse shots niet echt wilden vallen. Enkel Salumu kon ook nog scoren van achter de grote boog en zo een maximale voorsprong laten optekenen bij 21-35. Enkel Dowdell en Bostic konden voor de Carolos de schade nog beperken net voor rust: 27-35

Djordjevic startte de tweede helft meteen met een driepunter en niettegenstaande er daarna enkele lay-ups werden gemist, hield Oostende de kloof intact (29-40). Charleroi gooide het uiteindelijk over een andere boeg en begon met een kleine ploeg te spelen met Mukubu op 4 en enkel Beghin als center. Dit leek een goeie zet te zijn, temeer daar Mukubu, Collins en Hatcher de driepunters aan elkaar regen en zodoende toch terug konden naderen tot 50-54 en 57-58.

Charleroi rook zijn kans en begon nog harder en potiger te spelen, maar de kustploeg bleef overeind. Eerst Muya en Wilkinson en vervolgens Djordjevic en Salumu, die beiden kalm bleven aan de vrijworplijn (59-63). Met een belangrijke score van Salumu na aanvallende rebound, leek de zege voor het grijpen voor Oostende (60-67), maar ook Charleroi plukte zijn aanvallende rebounds en kreeg bovendien voldoende vrijworpen om toch nog aanspraak te maken op winst. Maar het was finaal Djordjevic die het laatste woord kreeg en de wedstrijd op luttele seconden voor het einde besliste met twee feilloos omgezette vrijworpen.

Eindstand: 70-74

Berggren 2-2, Serron 2-2, Muya 2-5, Marnegrave 7-0, Wilkinson 0-5, Gillet 3-3, Salumu 8-8, Boukichou 5-0, Djordjevic 2-11, Prince 4-3

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top