BC Telenet Oostende - Belgacom Spirou 91-72

Telenet Oostende wint “clasico” op overtuigende manier

Oostende stond vandaag oog in oog tegen de enige ploeg waartegen het in het lopende seizoen de duimen moest leggen. Na een vliegende start kende BCO in het tweede kwart een ongeziene inzinking. Maar na de rust zette de thuisploeg de scheve situatie meer dan recht.

De spelers warmden op voor de wedstrijd in gele T-shirts met het opschrift “Mr.V”. Ook de coaching staff droeg tot en met de start van de wedstrijd dezelfde T-shirts ter nagedachtenis van de vorige week overleden oud voorzitter Rudolf Vanmoerkerke. Na de minuut stilte en de opworp ging de thuisploeg er als een speer vandoor. 7-0 stond het na één minuut wat coach Stas van de Spirous al meteen naar zijn eerste time-out deed grijpen. Zonder veel effect echter want na een driepunter van Serron ging Oostende onder leiding van Djordjevic op zijn elan door (20-9). Charleroi teerde tot dan toe op de aanvallende rebounds van Wise en enkele Oostendse balverliezen die werden afgestraft.

Echter, via nieuwe scores van Wise, een driepunter van Collins en ééntje van Mukubu was alles te herdoen bij het begin van het tweede kwart (25-25). Een tweede kwart waarin Oostende compleet de pedalen verloor en als ploeg helemaal wegzakte. Charleroi profiteerde van de Oostendse verwarring en kreeg steeds meer vertrouwen. Ex-Oostendenaar Enobakhare intimideerde met blockshots en aan de overkant maakten opnieuw Wise maar ook Mukubu het mooie weer. Charleroi kon aan de rust zelfs een ongezien shotpercentage voorleggen van 70%!

Ruststand: 37-51

Charleroi ging aanvankelijk op zijn elan door (38-55) maar algauw kreeg Djordjevic de Oostendse motor weer op gang. De verdediging sloot weer als een bus maar ook aanvallend kwam alles weer op toerental. Driepunters van Gillet en Djordjevic voedden een eerste 10-0 tussenspurt naar 48-55. Een tweede 10-0 tussenspurt, deze keer door Prince op gang getrokken, zorgde algauw voor voor een score in evenwicht (58-58). Prince ging door en diepte de voorsprong meteen verder uit (67-60).  Een poging tot zoneverdediging bij de bezoekers werd meteen kapot geknald met twee rake driepunters van Wilkinson (78-66).

Ook Djordjevic mikte nog een driepunter binnen, maar daarna was het Ponitka die met dunks en vrijworpen de eindscore kon vastleggen.

Eindstand: 91-72

Berggren 0-2, Serron 3-0, Echenique 7-5, Muya 0-4, Marnegrave 2-0, Wilkinson 4-8, Gillet 0-3, Ponitka 5-13, Djordjevic 8-15 (10 assists), Prince 6-6

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top