Tempo en intensiteit van het spel bepalen

De Zaikapitings maken zich op voor de vierde Clasico van het seizoen. Op de 34e speeldag van de reguliere competitie krijgen ze bezoek van Spirou Charleroi. Na de zege tegen Okapi Aalstar afgelopen weekend, heeft Oostende in de aanloop naar de play-offs vertrouwen kunnen tanken. Volgens de huidige rangschikking kan Oostende – Spirou Charleroi de affiche worden voor de 1/4e finales van de play-offs. De Carolos, momenteel op een achtste plaats, zijn met 49 punten slechts 1 punt verwijderd van de 4e plaats en ambitieus om nog enkele plaatsen te klimmen. Verlies in de Versluys|Dôme zal alles weer bemoeilijken dus onze Zaikapitings mogen zich verwachten aan een strijdlustig Charleroi.

Thierry Declercq, assistant coach blikt vooruit op de wedstrijd van morgen. “Het is een wedstrijd met voor beide teams verschillende belangen. Wij willen onze vorm behouden en ons spel op hoog niveau houden. Voor Charleroi is het belangrijk om zich van een mooie positie te verzekeren met oog op de play-offs. Wat opvalt is dat Spirou heel wat agressiever speelt dan voordien. Met Grant hebben ze een nieuwe speler in hun rangen die de kwaliteit van hun spel naar boven brengt. Ons doel voor morgen is om het tempo en de intensiteit van het spel te bepalen en voluit te gaan voor de zege!” aldus Declercq.

Kan Oostende op zijn elan verder gaan en zo voor een zevende opeenvolgende keer ongeslagen blijven? BC Telenet Oostende – Proximus Spirou Charleroi, 3 mei om 20u30 in de Versluys|Dôme.

Back to top