Preview Liège Basket - BC Telenet Oostende

The winner takes all

Vorige week in het Waalse derby tegen Mons-Hainaut zwaar met 57-41 onderuit gegaan, aast Liège Basket vrijdagavond tegen BC Telenet Oostende vanzelfsprekend op eerherstel voor eigen publiek. Zeker op hun Ladies Night. Beide ploegen hebben er alle belang bij te winnen: BC Telenet Oostende om virtueel leider Ethias League te blijven, Liège Basket om de kloof met de kopploegen Spirou Charleroi, Mons-Hainaut en…BC Telenet Oostende niet te zien uitdiepen.

BC Telenet Oostende kan bij winst in de Vurige Stede een prima zaak doen. Dit weekend is er immers ook de topper Charleroi-Mons. Wie ook in die wedstrijd pluimen laat, verliest hoe dan ook terrein tegenover de Zaikapitings.

Coach Dario Gjergja kon tijdens de return van de Beker van België tegen Mons, naar hartelust gans zijn brede kern aan de bak laten komen, met de traditionele starting five deze keer maximaal op de bank.

Dat BC Telenet Oostende zijn thuismatch tegen datzelfde Liège Basket met 79-54 won, mag geen punt zijn. Het jonge Liège Basket, aangevoerd door de nooit afgevende Lionel Bosco en met de te duchten Kenneth Simms onder de borden, is in eigen Country Hall immers steeds te duchten. Vraag het maar aan Okapi Aalstar, voor 14 dagen nog met 73-58 naar huis gestuurd…

Kapitein Vesa Petrovic en C° zijn dan ook vastbesloten om er alles aan te doen om met de winstpunten naar de kust terug te komen om zich dan volle acht dagen voor te bereiden op de derde Clasico van het seizoen.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top