Liege Basket - BC Oostende: 73-85

Thierry Declercq loodst BCO naar winst

Consternatie in Luik wanneer na hooguit 4 minuten wedstrijd, coach Gjergja naar de kleedkamers werd verwezen… Ongezien, maar wel een realiteit waardoor de spelers toch heel even de pedalen kwijt waren. Assistent Declercq nam over en kreeg na de rust opnieuw structuur en beleving in het Oostendse spel waardoor de wedstrijd alsnog een goede afloop kende.

Toen bij aanvang van de wedstrijd en een score van 7-7, Mihailovic al zijn tweede persoonlijke fout hoorde blazen, liep coach Gjergja na een korte woordenwisseling met één van de scheidsrechters al meteen tegen een technische fout aan. Deze werd al snel gevolgd door een tweede van een collega-scheidsrechter die in wezen niets met al het voorgaande te maken had…  Onbegrip alom voor het toegepaste criterium waarop onze coach naar de kleedkamers werd verwezen, maar een realiteit waarmee het team om moest zien te gaan om de wedstrijd niet te verliezen.

Montgommery en Deroover profiteerden het meest van de ganse situatie 28-26. BCO was te dikwijls een stap te laat defensief en liet vooral teveel aanvallende rebounds plukken (36-32). Jekiri was echter dominant onder de offensieve borden en ook Lasisi bleef bij de pinken waardoor de schade beperkt bleef aan de rust.

Ruststand: 38-37

Na de pauze volgde assistent-coach Declercq de raadgevingen van zijn head-coach nauwgezet op en stuwde zijn spelers al meteen naar een hoger niveau. Jekiri bleef zich tonen (al liep ook hij snel tegen foutenlast aan) maar ook Mihailovic en Lasisi duwden meteen door naar 38-45 tegen de Luikse zoneverdediging. Ook Myers beukte zich een weg naar de korf en Lasisi bleef raakmikken.  Luik overleefde voornamelijk op vrijworpen en scores van Deroover (55-60).
In het laatste kwart werden twee bommen van Mihailovic gevolgd door twee stuks van Harris voor de thuisploeg. Maar een defensieve wurggreep in de slotminuten gevolgd door eindoffensief van Salumu en Lasisi, was ruim voldoende om de zege en goede afloop veilig te stellen.

Eindstand: 73-85

Statistieken>>

Back to top