Telenet Oostende - Antwerp Giants: 87-78

Thierry Declercq loodst Oostende naar winst in een tumultueuze wedstrijd

De wedstrijd kende een onwaarschijnlijk verloop. Oostendse dominantie in het eerste kwart, complete inzinking in het tweede kwart, uitsluiting van coach Gjergja in het derde kwart en karaktervol slotoffensief in het laatste kwart met een alsnog afgetekende zege.

Oostende startte vlijmscherp aan de wedstrijd. Serron hield Stewart aan de praat, Tucker geraakte niet voorbij Djordjevic en enkel De Zeeuw en Spica konden  zich offensief wat manifesteren. Oostende daarentegen zag Berggren op zijn elan van vorige woensdag verdergaan en zijn tegenstander domineren. Driepunters van Wikinson en Ponitka zorgden voor een 32-13 of 19 punten voorsprong aan de start van het tweede kwart. Echter, na enkele wissels leek Oostende plots een versnelling lager te spelen en vond Antwerpen steeds meer vertrouwen.  Stewart vond nu wel de juiste afstand en nette 2 driepunters. Ook De Zeeuw bleef onhoudbaar spelen en via een 10-31 tussenspurt in het tweede kwart konden de bezoekers zowaar met voorsprong gaan rusten: 38 – 44

Via een driepunter van Djordjevic en twee inleggers van Berggren knabbelde Oostende gestaag aan zijn achterstand. Maar met nog geen 3 minuten gespeeld in de tweede helft, geloofde de volgelopen Sleuyter Arena zijn ogen en oren niet toen één van de scheidsrechters de Oostendse coach een tweede technische fout en dus uitsluiting aansmeerde. Coach Gjergja was tijdens het aanporren van twee van zijn spelers, onbewust met één of twee voeten in het speelveld gestapt. Iets wat elke geëmotioneerde coach wel eens overkomt maar hoogstens met een verwittiging of aanmaning wordt opgelost, maar hier dus voldoende voor een technische fout…  Assisent coach Declercq werd meteen gepromoveerd tot head coach “ad interim” met als opdracht het team weer op de rails krijgen en naar de overwinning loodsen.  Dat leek helemaal niet evident want via vrijworpen en een nieuwe driepunter van Stewart liep Antwerpen opnieuw uit tot 54-62.

In het vierde kwart kwam het ritme in het aanvalsspel stilaan terug en via aanvallende rebounds van Berggren, driepunters van Marnegrave, Wilkinson en Petrovic, hijste de kustploeg zich helemaal terug langszij  (77-77). Declercq gunde Berggren een korte adempauze en opteerde in de slotminuut voor een karaktervolle en defensieve opstelling. Een strategie die lukte want Berggren scoorde meteen een inlegger en twee vrijworpen maar zette eveneens twee loeiharde blockshots in verdediging. Thompson snoepte twee keer de bal af en bleef koelbloedig aan de vrijworplijn, terwijl Petrovic met een layup de voorsprong uiteindelijk onoverbrugbaar maakte in de eindfase van de wedstrijd.

Eindstand: 87-78

Berggren 14-9, Serron 6-4, Thompson 4-14 (5 assists), Petrovic 0-7, Wilkinson 8-3, Gillet 0-0, Salumu 0-0, Ponitka 4-2, Djordjevic 0-7 (6 assists)

Er zijn nog veel meer foto’s van de wedstrijd. In volgende galerijen kan je de foto’s bekijken. De sint op bezoek in de Sleuyter Arena en BC Telenet Oostende – Port of Antwerp giants 06/12/13

Back to top