« Triple AAA haalbaar » (Philip Debaere)

« Laten we vooral niet te euforisch doen, » tempert Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende het begrijpelijke enthousiasme na de spraakmakende overwinningen van onze Zaikapitings tegen Okapi Aalstar (79-56) en de Italiaanse topper Avellino (Basket Champions League, 72-77). « Zaterdag in eigen VersluysIDôme  tegen in de Euromillions Basket League ongeslagen leider Antwerp Giants, moeten wij vooral deze positieve vormcurve aanhouden. Een Triple AAA (Aalst-Avellino-Antwerpen)? Niet vanzelfsprekend maar zeker haalbaar! »

De door onze analyst van de week Pierre-Antoine Gillet vooropgestelde stuntzege in Avellino, waardoor de Zaikapitings terug back in business zijn op weg naar de tweede ronde Champions League, verwonderde Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende niet ècht.
«Wel was het de bevestiging van wat wij reeds vanaf het begin van dit seizoen vooropstelden: eens de chemie tussen de ervaringrijke anciens en de getalenteerde nieuwkomers er is, zullen wij pas op onze echte waarde kunnen aantreden. Hoe beter het gaat, hoe sneller alles nog beter wordt. Zeker bij rookies zoals Walden en in mindere mate Newbill, die zich aan de ploeg en het Europees basket moesten aanpassen.
BC Telenet Oostende zou die positieve flow zaterdag in de volgelopen VersluysIDôme tijdens de absolute topper van de achtste speeldag tegen Antwerp Giants, volgens Philip Debaere moeten kunnen bevestigen.
« Onze Zaikapitings van vandaag hebben als ploeg nog weinig gemeen met het team dat eind september de Supercup met 81-89 verloor van ditzelfde Antwerp Giants. Collectief zijn we zoveel beter op elkaar ingespeeld. Voorwaarde is dat we met een sluitende verdediging  Antwerp Giants niet in de match laten komen. Met speciale aandacht voor hun goudhaantjes Clarke, Conger en Ware naast de nieuw aangetrokken rasschutter Alan Voskuil. »
Een hele opdracht die niet vanzelfsprekend wordt. Maar haalbaar. Zeker in eigen VersluysIDôme en de aanmoedigingen van onze Yellow Army die de Zaikapitings op weg kunnen zetten naar de felbegeerde Triple AAA.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top