BC Telenet Oostende - Basic-Fit Brussels: 82-75

Twee sterke quarters voldoende voor winst tegen Brussels

Na de Eurocup-winst van afgelopen woensdag tegen Cibona Zagreb kreeg Oostende vanavond nieuwkomer Brussels als tegenstander. Oostende speelde een wedstrijd met twee gezichten maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Brent Wright kreeg ruime speelkansen en kon zo al wat extra ritme opdoen.

Brussels startte de wedstrijd met een zoneverdediging maar coach Gjergja had er zijn spelers goed op voorbereid. Gillet, Thompson en Serron driepunterden de zone aan flarden waardoor Oostende meteen afstand nam (15-6). Mede door een stevige verdediging kwamen de Brusselaars moeilijk tot scoren en hingen hoofdzakelijk van de inbreng van Ross af. Oostende duwde door tot 22-6 waarna de Brusselse coach zijn zoneverdediging opgaf.

Bij Oostendse werd er volop geroteerd met de brede bank, maar viel de defensieve intensiteit echter helemaal terug. Brussels kreeg steeds meer ruimte en vooral hun Amerikanen Ubel en Ross profiteerden meteen (22-15). Ook aanvallend liep het ondertussen voor geen meter meer bij de thuisploeg waarna voor coach Gjergja de maat vol was en hij zijn ganse basisvijf in één keer terug tussen de lijnen bracht. Dit hielp wel maar Brussels had ondertussen heelwat vertrouwen gewonnen en knalde alles vlotjes binnen. Via driepunters van Colt en Ross kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong (28-29) maar Wilkinson zorgde er voor dat Oostende nog net met voorsprong kon gaan rusten: 35-33

Na de pauze opende Djordjevic meteen met twee driepunters. Defensief stond alles weer op scherp en controleerde Berggren de rebound. Via Thompson diepte Oostende zijn voorsprong weer uit tot 57-43. Petrovic was ondertussen ingekomen en deze hielp goed mee om de Brusselse sterkhouders aan banden te leggen. Het was diezelfde Petrovic die met een driepunter heel even de twintiger verschil op het bord zette (67-47) maar ook Wright maakte een langere en geslaagde invalbeurt en probeert zo het goeie ritme terug te vinden.

Maar via een ontwaakte Loubry en driepunters van Colt en Ross kwam Brussels in het laatste kwart toch nog behoorlijk opzetten, mede door het feit dat coach Gjergja zijn sterkhouders maximale rust wou gunnen voor de wedstrijden die nog moeten komen (75-70). Een driepunter van Salumu en een dunk van Wilkison stelden de zege gelukkig helemaal veilig.

Eindstand: 82-75

Berggren 3-2 (12 reb), Serron 5-2, Thompson 5-8, Marnegrave 0-5, Petrovic 0-3, Wilkinson 4-2, Gillet 8-0, Salumu 2-5, Ponitka 4-0, Boukichou 0-1, Djordjevic 4-9 (6 assists), Wright 0-10

Back to top