« Uitgaan van eigen sterkte »

Vraag van één miljoen: hoe reageert BC Telenet Oostende zaterdagavond in de Spirodome tegen Spirou Charleroi op hun uitschuiver van vorige week bij Okapi Aalstar? Te oordelen naar de gretigheid, zeg maar verbetenheid, waarmee onze Zaikapitings deze week op training bezig waren, laat het beste vermoeden. Niet in het minst omdat onze ‘turbospeler’ Quentin Serron deze week voorzichtig de trainingen heeft hervat na zijn schouderletsel, de nieuwe aanwinst en combo-guard Jermain Beal op tijd speelgerechtigd geraakt en de op Aalst wegens ziekte uitgevallen Khalid Boukichou genezen is.

« Mentaal de teller op nul zetten. Terug volop in onze mogelijkheden geloven, »  luidde het de voorbije dagen bij BC Telenet Oostende. Dat willen de Zaikapitings wat al te graag in de derde uitgave dit seizoen van de Clasico bewijzen. In die Classico-Reeks staat de teller op 2-0 (55-59/83-76) in het voordeel van de kustploeg.
Gemakkelijk wordt het allerminst om de tussenstand op 3-0 te brengen. Zeker nu Oostendenaar Pascal Angelis het roer als (tijdelijke) head-coach van de Spirou’s in handen heeft (volgens de officiële website van Spirou Charleroi wordt hij voor volgend seizoen terug assistent bij de van Liège weggeweekte Fulvio Bastianini die er voor drie jaar tekende) en woensdagavond zijn roodhemden met 68-80 zag winnen bij Limburg United. Voor de zoveelste keer dit seizoen met dank aan de ‘Baron Brothers’, met hun gezamenlijke 42 punten goed voor meer dan 50% van de Spirou productiviteit! Daarenboven maakte Belgian Lion Sasha Massot na lange afwezigheid door kwetsuur een voorzichtig wederoptreden,wat voor de Spirou’s een bijkomende troef betekent.
De reactie bij Oostende is dan ook duidelijk: « Wij moeten blijven uitgaan van onze eigen sterke punten en zeker niet ons spel aanpassen aan dit van de tegenstander van de dag. Verdedigen wordt de basis van alles. Goede shotkeuzes maken is even belangrijk. We weten dat wij het kunnen. De grootste fout die we kunnen maken is ons op slechts één of twee spelers concentreren. »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top