« Uitje te pellen » (Philip Debaere)

« Beklijvend qua intensiteit, spektakel en efficiëntie. Waar propaganda basket », blikt Sport Manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende terug op de fantastische FIBA Europe cup klapper tegen het Russische Krasnoyarsk. « Die Europese halve finale halen is super. Nu nog een drie op een rij tegen onze naaste achtervolgers EuroMillions League Aalst, Charleroi en Antwerpen zou helemaal fantastisch zijn. »
Minder dan 48 uur na de in overtime besliste ophefmakende Europese topper, krijgt BC Telenet Oostende vrijdagavond (wedstrijd die 24 uur werd vervroegd omwille van de Bekerfinale die onze voetbalburen van KVO zaterdag naar de Heizel brengt) Crelan Okapi Aalstar op bezoek in de VersluysIDôme. En bepaald met dit Aalstar van Jon Tofi @ C° hebben onze Zaikapitings nog een spreekwoordelijk uitje te pellen.
De 84-69 nederlaag van eind januari in het Aalsterse Forum ligt BC Telenet Oostende immers nog een beetje op de maag. Er was enerzijds het resultaat, maar daarnaast ook het uitvallen van Jean Salumu met kaakbeenbreuk wat onze turbo al meer dan zes weken aan de kant houdt. Inmiddels moest hij de (gewonnen) Bekerfinale en de (eveneens gewonnen!) kwart finale FIBA Europe Cup vanuit de tribune volgen. Een wederoptreden tegen uitgerekend Aalst zit er vooralsnog niet echt in.
Voor coach Dario Gjergja wordt het hoofdzaak zijn groep maximale recuperatie te gunnen, zowel fysiek als mentaal. Elke vorm van decompressie na de Europese kwalificatie moet volgens Sports Manager Philip Debaere absoluut vermeden worden. .
« Iedereen beseft het belang van deze wedstrijd. Net als van de twee volgende Belgische toppers binnen de week. Deze ‘drie op een rij’ winnen zou dan ook fantastisch zijn al wordt dat allesbehalve evident. Het tempo waarmee de wedstrijden elkaar opvolgen is echt wel verschroeiend. Maar hoedanook, wij zouden het drieluik alvast willen starten met de op Aalst te zwaar verloren match voor ons eigen publiek recht te zetten. »
Een ontketend en tegelijk erg sportief blijvend Oostends publiek dat woensdag de VerluysIDôme tot een hel maakte voor Krasnoyarsk is duidelijk klaar voor herhaling bij alle nog komende thuismatchen. En dat zijn er een pak. Te beginnen tegen Aalst. We are BCO!!
Nu ook reeds met dikke stip te noteren in de agenda: woensdag 29 maart, eerste wedstrijd halve finale FIBA Europe Cup in de VersluysIDôme. Pas volgende week weten we wie van Cibona Zagreb of het Franse Chalon onze tegenstrever wordt.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top