Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 107-80

Uitschuiver in Aalst

De eerste wedstrijd van de tweede ronde was niet meteen een succes voor de kustploeg. Een ongeïnspireerde eerste helft van Oostende en een pak meer precisie bij de thuisploeg leidde tot een dikke twintiger voorsprong voor Aalst aan de rust. Na de pauze zagen we opnieuw een herkenbaar Oostende dat de achterstand terugschroefde tot 6 puntjes…

Oostende startte gecrispeerd en een aantal spelers leken niet helemaal klaar voor de wedstrijd, wat al heel snel tot 4 balverliezen leidde in de aanvangsminuten. Ook Aalst starte aanvankelijk niet geweldig waardoor BCO via Buzza  en Gibson toch gelijke tred kon houden (13-13). Bij Aalst kwam het gevaar echter van de bank. De twee Andersons en Hanavan knalden een 5-tal driepunters bij elkaar waardoor de thuisploeg Oostende meteen het nakijken gaf. Salumu en Marelja (aangespeeld door Djordjevic) poogden weerwerk te geven maar toch kon Aalst met een stevige voorsprong de rust in gaan.

Ruststand: 53-31

Oostende kwam in een andere gedaante de kleedkamers uit. De defense stond helemaal scherp zoals we van onze kustjongens meestal gewend zijn en meteen had dit resultaat. Oostende pakte de ene steal na de andere en zag Katic eindelijk opniew domineren onder doel (55-41). Salumu en Gibson drongen verder aan tot 59-52 toen 2 technische fouten het momentum een eerste keer braken. Salumu kon met zijn tweede driepunter nog een tweede keer aandringen tot 65-59 maar Aalst kon toen voornamelijk via vrijworpen een 9-0 tegenstoot geven. Door vermoeidheid en foutenlast moest coach Gjergja noodgedwongen aan zijn vijftal sleutelen wat spijtiggenoeg ook meteen het Oostendse niveau wat naar beneden haalde (74-59).

Hoedanook ondernam Oostende bij aanvang van het 4e kwart meteen een nieuwe poging om de Aalsterse voorsprong aan te vallen, maar deze werd bij 82-65 al meteen abrupt afgebroken toen een ogenschijnlijk clean blockshot van Gillet op Kesteloot als foutief werd afgeblazen. De logische Oostendse emoties die daarop volgden, werden echter meteen en autoritair afgestraft met drie nieuwe technische fouten en twee uitsluitingen tot gevolg. De scheidsrechters waren ogenschijnlijk zelf ook wat de tel kwijt want ze lieten de 7 toegekende vrijworpen allemaal door Anderson omzetten terwijl de initiële fout op Kesteloot was begaan… (Voldoende om voorbehoud aan te tekenen maar daarin wou Oostende zich niet laten kennen aangezien Aalst sowieso de verdiende winnaar was). De rest van de partij had na dit feit geen enkel belang meer en was het enkel nog aftellen tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 107-80

6 of 7 technische fouten werden opgetekend (we zijn de tel kwijt geraakt). Zoveel technische fouten tegen dezelfde ploeg in één wedstrijd moet ongetwijfeld een unicum zijn. Hiermee is in elk geval de stelling van Antwerpen coach Moors, afgelopen weekend voor de camera’s van ATV, dat BC Oostende consequent zou beschermd worden door de arbitrage, dan ook meteen ontkracht…voor zover dit nog nodig was.

Hemeleers 0-0, Marelja 7-0, Buza 5-3, Gillet 0-6, Salumu 6-16, Katic 2-7, Boukichou 0-0, Djordjevic 2-0, Archie 0-4, Gibson 9-13

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top