Limburg United - BC Oostende: 80-65

Uitschuiver in Limburg

Limburg moest het zonder Rahon en Mukubu stellen en misschien veroorzaakte dit enige vorm van onderschatting. Oostende startte vrij goed aan de wedstrijd maar anderzijds werd het Limburg niet echt heel moeilijk gemaakt om aan te klampen. De thuisploeg groeide in de wedstrijd en knalde in het tweede kwart een significante voorsprong bij elkaar die Oostende nooit meer kon goedmaken.

Salumu met steun van Jekiri en Fieler stuwde BCO naar een 13-18 voorsprong. Limburg reageerde via Relleford, Desiron en vooral Giancaterino die met twee driepunters uitpakte en zo zijn team helemaal langszij bracht (23-24). Het Oostendse spel brokkelde af. De verdediging liet steken vallen en balverliezen werden afgestraft (23-28). Maar dan begon een Limburgs driepuntfestival waarop de kustploeg geen antwoord kon bieden en ook onder doel leefde Spicer zich helemaal uit. Kuridza vocht voor wat hij waard was, maar alleen kon hij ook geen bakens verzetten want de Oostendse shots gingen stuk voor stuk naast.

Ruststand: 49-34

Ook bij aanvang van het derde kwart opende Unrug meteen met een nieuwe driepunter waardoor de achterstand nog groter werd. Jekiri kon zich een paar keer doorzetten maar werd al snel met 5 persoonlijke fouten definitief naar de bank verwezen.  Salumu vanop de vrijworplijn, samen met Kuridza en Mwema die een driepunter lukte, zette dan toch de achtervolging in. Schwartz en Mihailovic netten elk nog eens een driepunter wat zorgde voor een 68-58 score en meteen nieuwe perspectieven bood.
Oostende kreeg tot tweemaal toe de kans om de achterstand nog te reduceren, maar de afwerking haperde  waardoor Limburg op zijn beurt de voorsprong opnieuw kon uitdiepen (74-58). Via nieuwe driepunters van Lasisi en Mwema werd de achterstand nogmaals gereduceerd tot 9 punten, maar dan zette Limburg orde op zaken en besliste de partij.

Eindstand: 80-65

Statistieken>>

Back to top