Kangoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 79-75

Uitschuiver in Willebroek

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten. Oostende maakte nochtans een goeie start en liep al vrij snel een kleine 10 punten uit. Willebroek reageerde met meer gretigheid en potigheid en kreeg gaandeweg ook aanvallend meer vertrouwen. Ook na de rust kon BCO de thuisploeg niet meer losschudden.

Oostende opende secuur met 5 rake driepunters verspreid over Kesteloot, Gillet, Djordjevic en Newbill en nam hierdoor al vrij snel afstand van de thuisploeg (12-21). Willebroek schakelde een tandje hoger en begaf zich verdedigend regelmatig over de grens van het toelaatbare. Vooral het Oostendse center-duo kreeg het hard te verduren en kwam hierdoor moeilijk in de wedstrijd. Channels en Henry waren de drijvende krachten bij de thuisploeg en toen ook Deroover met driepunters uitpakte werd de voorsprong van Oostende nog voor de rust omgebogen in een achterstand.

Ruststand: 41-37

Opnieuw een secure start na de pauze met driepunters van Kesteloot en Djordjevic. Vooral Kesteloot was omnipresent waardoor zijn inspanningen in ruime mate bijdroegen tot een nieuwe Oostendse voorsprong (56-60).  De aanhoudende potigheid van de thuisploeg zorgde voor nervositeit bij de Oostendaars. Jean Salumu behoorde opnieuw tot de slachtoffers na hard contact met de elleboog van Badji en had na de match 3 draadjes in zijn gekloven wenkbrauw nodig. Drie technische fouten tegen BCO braken het momentum helemaal en gaven de Kangoeroes de gelegenheid om via de vrijworplijn opnieuw aan te sluiten en de leiding over te nemen (60-56).

De thuisploeg geloofde steeds meer in zijn kansen. Donckor met twee driepunters en individuele acties van Herny  leverden de ene score na de ander op.  Walden en Gillet, beiden met driepunters, konden de schade nog wat beperken, maar niet meer voor lang (70-68). Gillet bleef weliswaar raakmikken maar ook Henry speelde ondertussen onhoudbaar. Een vierde technische fout tegen Oostende en een rake driepunter van Williams zorgden finaal voor de spreekwoordelijke doodsteek.

Eindstand: 79-75

Statistieken>>

Back to top