« Utena speelt bikkelhard » (Thierry Declercq)

Kan BC Telenet Oostende dinsdag, opworp 18 uur en live te volgen via betaalkanaal Live Basketball TV, winnen in de diepvries (-9 graden op het warmste van de dag, -15 graden ’s nachts…) van Utena (Lithouwen), dan doen onze Zaikapitings een gouden zaak.  Het zou hen op een gedeelde 4de plaats Groep D Basketball Champions League brengen. Voor assistent-coach Thierry Declercq geen onmogelijke opdracht. « Op voorwaarde dat we ons niet laten onder de voet lopen door het fysiek bikkelharde soort basket van de Lithouwers ».

Dat BC Telenet Oostende eind oktober in de VersluysIDôme met 59-69 de boot in ging tegen Utena, is voor Thierry Declercq eigenlijk geen echte waardemeter.
« Onze ploeg verkeerde toen nog in volle opbouwfase. We moesten het ook stellen zonder de gekwetsten Pierre-Antoine Gillet en Marko Keselj. Toch twee resultaatbepalende pionnen. Met de komst van Jean-Marc Mwema hebben wij bovendien nog een extra troef bij. Onze voorbije wedstrijden bewezen dat BC Telenet Oostende steeds beter speelt. Wat dit weekend in de back-to-back kwartfinale bpost Cup tegen Belfius Mons-Hainaut werd onderlijnd. Aan ons om die positieve lijn in Lithouwen door te trekken ».
En Juventus Utena? Verschroeiend gestart in de Champions League lijken de Lithouwers de voorbije weken met vier verliesmatchen op rij (Avellino en Strasbourg Europees, Neptunus en Rytas in Lithouwen) heel wat van hun pluimen te hebben verloren. Al is dat volgens Thierry Declercq maar schijn.
« Ik zag elk van die matchen. Utena was wel steeds in de match. Om pas op het einde de rol te lossen. Zij beschikken over een goed uitgebalanceerde ploeg met een pak goede schutters. Zaterdag verloren ze wel met 98-81 van topper Lietuvos Rytas in de Lithouwense competitie, maar lukten liefst 14/28 driepunters (Sirutavicius 5/10, Diggs en Sulksis 4/7) ! Wij zullen er defensief moeten staan en ons vooral niet laten intimideren door hun kontaktbasket. Utena speelt het steeds erg verstandig en zelfs uitgekookt. Daar mogen wij ons zeker niet laten aan vangen. »
Meegereisd met het team bleef het tot dinsdag onzeker of de met een lichte ontsteking aan de voet kampende Jean Salumu in het amper 1.500 plaatsen biedend Utenos Spots Centre op het parket komt.
«Gelukkig gaat het niet om een stressfractuur zoals aanvankelijk gevreesd, maar om een kneuzing met ontsteking» haalde Jean Salumu maandagochtend opgelucht adem. « Mijn voet voelt reeds heel wat beter aan dan vorige week. Al ben ik nog niet pijnvrij. Normaal en hopelijk kan ik dinsdag spelen. Dat wordt echter pas dinsdag beslist. Eerst zien hoe ik de maandagavond training heb verteerd. Ik zou er wat al te graag bij zijn om revanche te nemen op Utena. Maar van enig risico nemen en het vervolg van het nog lange seizoen op de helling zetten, is er niet bij ».

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top