Preview VOO Wolves Verviers-Pepinster

Vader Julien tegen zoon Niels Marnegrave

VOO Verviers-Pepinster-BC Telenet Oostende, of de match in de match tussen vader Julien (coach Pepinster) en zoon Niels Marnegrave (guard Zaikapitings). „Mijn vader kent mijn spelwijze natuurlijk door en door. Maar ook ik weet welke tactiek hij zal aankleven om te proberen ons een pad in de korf te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat BC Telenet Oostende zondagavond in het verre Verviers aan de winst blijft”, kijkt Niels vooruit naar de clash „vader-zoon”.

„Ik voel mij bijzonder goed bij dit BC Telenet Oostende. Dat mijn aantal speelminuten boven de verwachtingen liggen, maakt mij natuurlijk super blij. Het was wel eventjes aanpassen aan het wedstrijdritme van twee matchen per week en aan het veel hoger spelniveau dan wat ik bij Leuven gewoon was. Vooral de Eurocup matchen geven mijn persoonlijk spelniveau een behoorlijke boost. Bovendien is de sfeer binnen de ploeg zowel op het parket, in de kleedkamers als in de gewone omgang tussen spelers en staff ronduit geweldig. Bijzonder is dat ik zoveel hulp krijg van een ervaren en klasrijke speler als Dusan Djordjevic”, steekt Niels Marnegrave enthousiast van wal.

En nu de confrontatie met de ploeg geleid door vader Julien, ook vier jaar jou coach…? „Het zal wel een unicum zijn zeker dat vader en zoon tegen elkaar staan in de hoogste basketbalklasse van het land. Dat doet ècht plezier. Toch spraken we niet over die wedstrijd na ons telefoontje donderdag. Mijn vader was vooral benieuwd naar het verloop van de Eurocup thriller tegen Zagreb. Och, hij kent mij door en door en zal natuurlijk zijn ploeg wel tot in de puntjes hebben vertelt hoe mij aan te pakken. Maar ook ik weet hoe mijn vader de Wolves van Verviers-Pepinster zal proberen naar winst te leiden. Zijn basket is volledig gesteund op verdediging en het beheersen van het luchtruim. VOO Wolvers Verviers-Pepinster beschikt dan ook met Alexandre Libert,  Glen Dandridge,  Nicola Jankovic en Ralph Biggs over een zeer goed uitgebalanceerde ploeg die het tot nog toe vrij goed deed in de Ethias League”.

Bovendien zal Verviers-Pepinster denkelijk kunnen rekenen op hun voor één maand aangeworven testspeler, power forward Sidiki Johnson. Wie zondagavond in Verviers aan het langste eind trekt, laat bij Niels Marnegrave geen twijfel bestaan. „BC Telenet Oostende is klaar voor de match. Wij mogen wel niets aan het toeval overlaten en volle veertig minuten geconcentreerd op het parket staan. Het wordt meer een mentale dan fysieke clash. De Wolves hebben niets te verliezen, de Zaikapitings moeten winnen”.

Dat winnen zal voor BC Telenet Oostende nog steeds zonder de kwikzilveren Poolse forward Matheus Ponitka moeten kunnen. Toch blijkt de verzwikking van zijn  rechter enkel volgens kiné Jos Desmet minder erg dan gevreesd. Normaal zou Ponitka woensdag voor de zeer belangrijke match bij het Franse Le Mans, voor de tweede plaats in Groep A van de Eurocup, inzetbaar moeten zijn.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top