No en nuestra casa!

Blijft BC Telenet Oostende woensdagavond in een nokvol gelopen Sleuyter Arena ook tegen de Europese grootheid Valencia van ‚Oostendenaar Sam Van Rossom ongeslagen in eigen huis, dan blijven de kansen van de Zaikapitings reëel om door te stoten naar de derde ronde van Eurocup. „Onze spelers zullen er in ieder geval 200% voor gaan,” belooft voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende die zich nu al verkneukelt in wat hij „door de kwaliteit van Valencia en de komst van ‚onze Sam’ ” qua uitstraling de belangrijkste match van het jaar noemt.

Valencia Basket Club is Europese top, laat daar geen twijfel over bestaan. Na 18 wedstrijden tweede (16-2) in de Liga Endesa na Real Madrid (18-0!) maar voor FC Barcelona (12-6) en vorig weekend nipt uit de finale van de Copa del Rey gehouden, azen de door Sam Van Rossom magistraal gedirigeerde oranjehemden ook op het heroveren van de reeds in 2010 gewonnen Eurocup. Een ambitie die Valencia begin januari nog onderstreepte door onze Zaikapitings in de eerste match van Groep O met 101-74 in te blikken. Maar sindsdien vloeide heel wat water in de Noordzee! In eigen Sleuyter Arena hield BC Telenet Oostende niet alleen Zielona Gora van zich af. Ook het onklopbaar gewaande Unics Kazan beet er in het Oostendse zand, om de week erop slechts met veel moeite de punten in het diepvries Tatarstan te houden. Dit terwijl Valencia thuis Zielona Gora met 90-53 inblikte, maar “on the road” zowel van Unics Kazan als…van Zielona Gora (82-77) verloor.

Wat BC Telenet en Valencia op de vooravond van hun voor beide ploegen cruciaal treffen gelijk brengt in de stand Groep O met ieder twee winst- en twee verliesmatchen.

Een situatie die head-coach Velimir Perasovic van Valencia Basket eerder bedenkelijk laat kijken. „Om één of andere reden die mij ontgaat halen wij “on the road” nooit ons normaal spelniveau. In Eurocup speelden wij vijfmaal tegen ploegen die we thuis gemakkelijk klopten, maar van wie we op verplaatsing verloren!”

„Mathematisch maakt de winnaar van de match BC Telenet Oostende-Valencia het meeste kans op het tweede ticket naar de volgende ronde” kijkt voorzitter Arthurs Goethals van BC Telenet Oostende, in die stelling bijgetreden door Sam Van Rossom, vooruit. Aan een prognose waagt hij zich niet ècht…

„In principe start Valencia als favoriet. Althans, op papier, want ook Unics Kazan zou ons hier een pak voor de broek geven. Met het gekende resultaat. Alleen, Valencia is verwittigd en zal BC Telenet Oostende zeker niet onderschatten. Dat zij met kwetsuren hebben af te rekenen? Hun in december met spierletsel uitgevallen Oekraïnische power forward Lishchuk (2m10) trad vrijdag wederop in de Copa del Rey (hij liep echter terug een ernstig letsel aan de adductoren op en is volgens de website van Valencia Basket terug voor onbepaalde tijd out)… Bij ons lopen Quentin Serron en Jared Berggren er nog steeds niet bij. Misschien ontploft Mateusz Ponitka wel tegen Valencia…?

Met hun basisvijf Sam Van Rossom, Rafa Martinez, Romain Sato, Justin Doellman en Oliver Lafayette blijft Valencia in elk geval een Europese topper.” Maar het is duidelijk dat Valencia on the road kwetsbaar lijkt. Wat hun verliesmatchen in de 1/64ste finales Eurocup bij Ljublijana, Villeurbane en Ulm, maar ook in 1/32ste finales bij Unics Kazan en Zielena Gora bewijzen. „Aan ons ook nu weer om dat thuisvoordeel ten volle te benutten. Met de onvoorwaardelijke steun van onze duizenden supporters. Hen wacht een Europees kwalitatief zeer hoogstaand spektakel.

Aan de Oostendse supporters ook om de enkele honderden Spaanse supporters vocaal te overtroeven. Bij deze laatsten zijn alvast 250 basketfans uit het Gentse, onvoorwaardelijke fans van Sam Van Rossom die Valencia luidkeels hopen aan te moedigen. Hen moeten wij overtroeven!”

Go Oostende, go! Defense!!

No en nuestra casa!

Back to top