Basic Fit Brussel - BC Telenet Oostende: 87-79

Valse start in Brussel…

BCO heeft de start van de competitie niet goed ingezet en moest al meteen zijn meerdere erkennen in een gretig en in de breedte versterkt Brussel, dat onder meer via een onhoudbare Sims de eerste punten van de nieuwe competitie thuis kon houden.

Dat BCO nog maar goed 3 weken samen is, is duidelijk voelbaar op het terrein. Daar zijn de 24 balverliezen, de onvoldoende sluitende verdediging en de bij momenten nog haperende automatismen niet vreemd aan. Al mag ook gezegd worden dat een iets betere arbitraire inspiratie (zonder hiermee de verdienste van Brussels in vraag te stellen) en een tikkeltje geluk in cruciale fasen, de wedstrijd misschien wel een andere wending hadden kunnen geven.

Een vinning Brussels nam duidelijk de beste start. De grote jongens gesteund door Sims met zijn eerste driepunter, zorgden voor de initiële voorsprong van de thuisploeg (8-2). Een supergemotiveerde Muya bleef eveneens foutloos afwerken en enkel aanvallende rebounds oprapen (17-10). Het was vooral in verdediging dat Oostende het moeilijk had want aanvallend werd collectief en productief gespeeld met Gibson en Serron als voornaamste afwerkers (17-14)

Enkele steals toonden beterschap aan in verdedigend opzicht en aanvallend kwam de productie vooral via driepunters van Gillet en Buza waardoor Oostende de leiding in de wedstrijd overnam (34-39 en 37-43). Maar Sims mikte net voor rust zijn 2e en 3e driepunter binnen en zorgde zo opnieuw voor het kleinste verschil aan de rust.

Ruststand: 42-43

Sims ging na de pauze op zijn elan verder met een nieuwe driepunter maar Gibson en Gillet bleven allert (47-52 & 50-55). Twee opeenvolgende Oostendse balverliezen luidden voor de kustploeg een heuse inzinking in. In combinatie met heelwat ergernis op enkele beslissingen van de spelleiding, stapelde de kustploeg de misverstanden op. Deze werden maar al te gretig afgestraft door de thuisploeg, met een complete ommekeer in het scoreverloop tot gevolg (70-61).

Een time-out bracht opnieuw rust bij de geelhemden en dat vertaalde zich meteen in een terugkeer naar 70-68. Maar een fris van de bank komende Sims bleef zijn driepunters binnen knallen: meters achter de driepuntlijn of met een hoogopzittende verdediger, het belette de Amerikaan niet om genadeloos uit te halen (75-68).

Djordjevic probeerde alsnog de bakens te verzetten (80-76) maar niemand anders dan Sims gaf met zijn 7e driepunter de spreekwoordelijke doodsteek voor de kustploeg…

Eindstand: 87-79

Archie 6-0, Boukichou 2-5, Serron 5-4, Buza 5-0, Katic 4-0, Marnegrave 2-0, Salumu 0-2, Djordjevic 8-7, Gibson 8-8, Gillet 8-5

Back to top